Φωτογκαλερί: Βοτανα

Blog

Νηστειοθεραπεια- θα σας βάλω εδώ το ημερολόγιο με την δική μου προσπάθεια

2015-11-29 12:37

Δεν σας γράφω τι πρόβλημα υγείας είχα και το έκανα γιατί πολλά άτομα επηρεάζονται από όσα διαβάζουν, να ακούτε, να διαβάζεται , να το ψάχνετε και να μην κάνετε κάτι δίχως να το συζητήσετε με κάποιον ειδικό. Και εγώ το μίλησα με τον θεραπευτή μου – δεν πάω σε κλασική ιατρική και ο θεός να με βοήθα να μην ξανά πάω ποτέ -  ξέρει τι κάνω και με παρακολουθεί δεν το έκανα τελείως μόνη.

Νηστειοθεραπεια μου ημερολόγιο 21/11/2015

Κιλά= 105.8

Μέτρημα με μεζούρα = 21/11/2015

Μέση=122

Στήθος=127

Περιφέρεια=130.50

Μπούτια = 74

Αριστερό Μπράτσα= 38

======================

1 μέρα προετοιμασίας για την απόλυτη νηστεία  

7 το πρωί ξύπνησα και έφαγα 2 μπανάνες μέσα σε 15 λεπτά .

Γυμναστική 20 λεπτά

1 παρα 10 εφαγά 400 γρ πατάτες με λίγο λάδι και λεμόνι  =  ενώ πειναγα τόσο πολύ γιατί είχα φάει μόνο 2 μπανάνες όταν έφαγα  τις πατάτες έσκασα , φούσκωσα .

7 το απόγευμα 300 γρ πατάτες με λίγο λάδι και  λεμόνι .

Από υγρά έκανα το τσάι της ευτυχίας που βγήκε ένα ποτήρι και μία γουλιά νεράκι .

Κοιμήθηκα στης 9 το βράδυ ξύπνησα μερικές φορές , είδα μερικά άσχημα όνειρα σηκώθηκα 6 το πρωί

Κακακια όχι 

-----------------------------

2 μέρα προετοιμασίας για την απόλυτη νηστεία  .  22/11/2015

7 το πρωί έφαγα 2 μπανάνες  =είναι 9 το πρωί και πειναω παρα πολύ και ζαλίζομαι ιδίως όταν σηκώνομαι . 12 παρα 10 και μετα από τόσες ώρες μαγειρέματος πειναω τόσο πολύ και ο λαιμός μου λίγο με πονά μάλλον από έλλειψη νερού

1 έφαγα 400 γρ πατάτες με 2 κ λάδι και 1 λεμόνι και δεν φούσκωσα όπως χθες

Στις 7 έφαγα 300 γρ πατάτες και μόλις πήγε 8 και με έπιασε τέτοια νύστα και κοιμήθηκα 9 πάρα τέταρτο , πάλι ξύπνησα μερικές φορές και πάλι είδα πολύ ζωντανά και χαζά όνειρα και τελικά αφού καθόμουν στο κρεβάτι με τα μάτια κλειστά σηκώθηκα 6 το πρωί .

 

Εξακολουθώ να νιώθω τον αυχένα μου  βαρύ και μπουκωμένο , τα αφτιά μου  σαν βουλωμένα και βουίζουν ιδίως το αριστερό , φτερνίζομαι , νιώθω όμως καθαρό το μυαλό .

μου και έχω αντοχές για να είμαι όρθια κάτι που δεν το είχα, με πονανε από χθες τα κόκκαλα στα δάχτυλα και καρπούς  και νιώθω πάλι αυτό που ζεσταίνομαι τις εξάψεις .

Από υγρά έκανα το τσάι της ευτυχίας που βγήκε ένα ποτήρι

Κακακια ναι 

--------------------------

3 μέρα προετοιμασίας για την απόλυτη νηστεία   23/11/2015

7 το πρωί έφαγα 2 μπανάνες

νιώθω πάλι αυτό που ζεσταίνομαι τις εξάψεις, πονάνε τα αφτιά μου

 Από υγρά έκανα το τσάι της ευτυχίας που βγήκε ένα ποτήρι

20 λεπτά γυμναστική

1 έφαγα 300 γρ πατάτες για να μου φτάσουν να φάω και το βράδυ

Μου ήρθε να κοιμηθώ στης 3 αλλά μπα ξάπλωσα αλλά ανήσυχη , λίγο πονοκέφαλο, μάτια θολά, το χείλη το επάνω με ενοχλεί λες και πρήζεται ή κάτι θα βγει εκεί , γλώσσα στυφή την νιώθω , πολύ σάλιο . 6 παρά 10 πολύ ζεσταίνομαι και έχω 20 βαθμούς στο σπίτι βράζω και ο πονοκέφαλος μεγάλωσε .Μακάρι να κοιμόμουν   να περνούσαν οι ώρες και οι εβδομάδες γρήγορα .  νιώθω σαν να είμαι ματιασμένη και μου λένε πως είμαι . 

7 πατάτες 300 γρ

Κακα όχι

Ξάπλωσα πάλι στης 8 και μισή ξύπνησα πάλι στης 2 περίπου  και μετά ξύπναγα κοιμόμουν εώς της 6 και μισή. 

----------------------

4 Μέρα προετοιμασίας για την απόλυτη νηστεία     24/11/2015

7 το πρωί 2 μπανάνες

Σηκώθηκα και δεν έχω και πολύ όρεξη για τίποτα ούτε καν το τσάι μου να κάνω και ο αυχένας είναι ακόμη πιο σκληρός σήμερα τον έτριψα λίγο για να ηρεμήσει.

Έκανα κακά , δεν κάνω πολλές φορές κάθε μέρα , βγαίνουν δύσκολα μεν αλλά μπόλικα , σε μπάλες μεγάλες δεν μυρίζουν όπως πριν αλλά νιώθω λίγο πόνο στο πλάι της κοιλιάς μου πριν και μετά.  Τις μέρες που δεν κάνω δεν νιώθω πως αχ θα σκάσω πρέπει να κάνω .

 

20 λεπτά γυμναστική και σταματώ να πίνω υγρά.

Νομίζω πως το βασικό μου πρόβλημα είναι η βαρεμάρα και ο φόβος των πονοκεφάλων , μακάρι να είχα κάποιον να με πηγαίνει με το αμάξι σε κάποια παραλία και να κάθομαι να την κοιτώ και να μπορώ να χώνομαι στην αγκαλιά κάποιου , κάτι με αποσπά το μυαλό ευχάριστα .  η ώρα είναι 10 και μισή το πρωί πεινάω πολύ και διψάω τόσο πολύ , έκανα μπάνιο και το δέρμα στο πρόσωπο μου τσούζει πάρα πολύ ή να πω τραβά πολύ?(μάγουλα και γύρω από την μύτη μου ) Γόνατα αγκώνες καρποί είναι δύσκαμπτοι και με το ζόρι τα κουνάω νιώθω την κούραση και την δυσκολία να κουνηθούν αμέσως  , παρόλα αυτά έχω πολύ καθαρό μυαλό τα πρωινά. Όταν πάω για κατούρημα πόπο είναι κατά κιτρινοπορτοκαλί και επειδή φοραω σερβιέτα με τσούζει η περιοχή κάτω . 

1 το μεσημέρι πατάτες

2 και μισή και τα μάτια μου κουράστηκαν και νιώθω πείνα και κούραση , είμαι στον υπολογιστή από το πρωί για να μην βαριέμαι . 

4 το μεσημέρι και με έπιασε κοιλόπονος και έκανα πάλι κακά , κρυώνω , νιώθω κάτι σαν καούρα να πω? Κάτι στο λαιμό  να το πω? Και με πονάνε τόσο μα τόσο πολύ τα γόνατα και οι γάμπες μου ποπο δεν ξέρω που να βάλω τα πόδια μου σε πια πόζα .  4 και μισή διάρροια ποπο πονόκοιλος και τώρα 6 και 38 με πονά ο αφαλός

7 το απόγευμα 300 γρ πατάτες 

Και τα πόδια πονανε τόσο πολύ =  γόνατα  , δεν πήρα καθόλου υγρά , ξάπλωσα 10 παρά και πάλι έκανα διάρροια μπόλικη και μετά κάτω το δέρμα έγινε κατακόκκινο και πόναγα πολύ και έβαλα αλείφει

--------------------

Ημέρα 5 25/11/2015

7 το πρωί 2 μπανάνες  δεν κατάφερα να φάω την 2 ολόκληρη

Γαμώτο νυστάζω και είναι 7 και 24 θα πάω να ξαπλώσω και ας έχω φάει . δεν κοιμήθηκα  . 10 παρά 20 και νιώθω πείνα αλλά δεν πειράζει .

1 έφαγα 400 γρ πατάτες

Ούτε και σήμερα θα πάρω υγρά για να με προετοιμάσω για την απόλυτη  ξηρασία . σήμερα από το μεσημέρι και μετά τα μάτια μου πονανε και βλέπω θολά .

7 πατάτες αλλά δεν έφαγα πολύ  μου φαινόταν άγευστο σαν χαλασμένο

Ενώ με έπιασε νύστα από της 8 όπως κάθε μέρα ήμουν ανήσυχη και  με πονοκέφαλο και πήγα ήρθα στο κρεβάτι το βράδυ και κατάφερα να κοιμηθώ στης 10 , 10 και 

------------------------

Ημέρα 6 26/11/2015

7 μια και μισή μπανάνα

Σηκώθηκα με λίγο πονοκέφαλο , ατονία , πάλι το βράδυ ξύπνησα τις ίδιες ώρες – 2 και , 4 και , 5 και 6 και . Τα αφτιά μου βουίζουν τόσο πολύ . αερίζομαι και νιώθω πως πρέπει να πάω για κακά όμως τίποτα περιμένω να γίνει από μόνο του. Ο πονοκέφαλος έχει μεγαλώσει πολύ και πήγε στο δεξί κούτελο και μάτι και άρχισε και η αναγούλα. Το πήρα απόφαση να ξεκινήσω μία μέρα νωρίτερα το 3 μέρες αποχή από νερό και τροφή για ν ξεμπερδεύω με αυτό και μετά και τις 2 μέρες μόνο με νερό ώστε να περάσει αυτό το στάδιο να ηρεμήσω από την αγωνία στο ένα θα το αντέξω .  λοιπόν ή ώρα είναι 5 και 20 , στης 3 και μισή ξάπλωσα και έλεγα ξανά και ξανά μέχρι που με πήρε ο ύπνος  πως είμαι υγιέστατη , ξύπνησα στης 5 και ο πόνος στα μάτια και στο κεφάλι έφυγαν  και ναι ναι πήγα επιτέλους τουαλέτα και ήμουν αρκετά μέσα ουφ ξελάφρωσα και τώρα θα κάνω μπάνιο για τις 3 μέρες που δεν θα κάνει ούτε τα χείλη μου να βρέξω.  Νιώθω τόσο καλά γεμάτη ενέργεια !!

7 έφαγα 300 γρ πατάτες και σήμερα δίχως υγρά .

Το σαγόνι μου  είναι παράξενο όταν μασάω όταν χασμουριέμαι λες και μπαίνει και βγαίνει λες και τι να πω . 

Δεν θα κάνω την 7 μέρα θα πάω στην απόλυτη  νηστεία αύριο . 

---------------------------

ΚΙΛΑ = 103,3 !!!

--------------

1 μέρα ξηρασίας

Χθες βράδυ κοιμήθηκα στης 2 παρα με πονούσε η κοιλιά για τουαλέτα που τελικά δεν πήγα και για αυτό σήμερα ξύπνησα με δυνατό πονοκέφαλο αριστερά στο κούτελο και αερίζομαι. Είδα και πάλι πολύ ζωντανά όνειρα όχι και τόσο ευχάριστα. Προσπαθώ να μην με πάρει από κάτω που έχω πονοκέφαλο , ακούω μουσική και κάνω υπομονή , είναι δύσκολο εάν δεν περνά η ώρα γρήγορα και για να περνά γρήγορα πρέπει ή να κοιμάσαι ή να ασχοληθείς με κάτι .   Όμως στο βιβλίο λέει να μην κάνεις τίποτα και να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι, εας άφηναν να παίρναμε κάτι φυτικό να κοιμόμασταν συνέχεια να μην πονάμε χαχαχαχα .

Το σαγόνι μου  έκανε ένα κρακ τι να πω ποπο , έχω ακόμη πονοκέφαλο και όλη μέρα είμαι ξάπλα , αλλά δεν πείνασα!!!!! Νιώθω ζάλη , τα μάτια βλέπουν θολά όμως δεν είμαι ξελιγωμένο εάν δεν είχα πονοκέφαλο ουυ θα έβλεπα έργα .

Κρυώνω τόσο πολύ!!παγωμένη είμαι !! η καρδιά τρέχει γρήγορα μα ας έφευγε ο πονοκέφαλος !!   Πάει πέρασε η πρώτη μέρα ναιιιιιιιιι επιτέλους!!!! Τι πονοκέφαλος παναγιά μου  τι τυραννία μέχρι το ξημέρωμα όλη μέρα με τα μάτια κλειστά και να πονάω .  όλα τα άλλα συμπτώματα δεν ήταν τόσο τραγικά ( είμαι παγωμένη , πόνος στα πόδια, ζάλη, βουητό στα αφτιά, ανάσα μεταλίκι και απαίσια ) δεν γουργούρισε η κοιλιά μου ούτε μία φορά!!

2 μέρα ξηρασίας  28/11/2015

Σηκώθηκα με λιγότερο πονοκέφαλο όμως είναι εκεί και καραδοκεί, τα μάτια δεν αντέχουν και πολύ γαμώτο πφφ , το θέμα είναι να περνά και η ώρα αλλιώς πώς να μην γκρινιάξεις?  Ελπίζω να μην την βγάλω και σήμερα με τα μάτια κλειστά και να πλήττω αν και όταν βρήκα την μάσκα νυκτός την φορούσα και έβλεπα στο YouTube  επεισόδια της μουρμούρας , τα άκουγα μόνο γιατί όλη μέρα με μουσική η ώρα δεν περνούσε.  Όταν με  έπιαναν τέτοιοι πονοκέφαλοι από τα πολλά παυσίπονα κοιμόμουν χθες όμως που δεν κάνει να πάρω δεν με έπαιρνε και ο ύπνος γαμωτο. Τα μάτια μου είναι τόσο θολά . έβαλα θερμοφόρα για να ηρεμήσω τον πονοκέφαλο και τα μάτια , ο πονοκέφαλος υπάρχει αλλά όχι τρελός , τα μάτια λίγο ηρέμησαν , πονάνε τα δόντια και πεινάω κάπως , πήγε 8 το βράδυ άντε να ξημερώσει!! Άλλη μία μέρα!!! Έχει πάει 1 το βράδυ και δεν μπορώ να κοιμηθώ ούτε και σήμερα  άντε να ξημερώσει να περάσει και η 3 μέρα γιατί σήμερα ένιωσα και πείνα και δίψα .  νιώθω πως παίρνω μάστερ στην υπομονή . 

3 μέρα ξηρασίας 29/11/2015

Χθες κατάφερα να κοιμηθώ στης 1 και μισή το βράδυ .

Ο πονοκέφαλος την μία μέρα είναι από δεξιά την άλλη από αριστερά χαχχαχαχα από χθες που βάζω θερμοφόρα στην κοιλιά πεινάω δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο ή όχι και σήμερα πεινάω αλλά κάνω υπομονή να φύγει και αυτή η ευλογημένη μέρα . Βαρέθηκα να μην μπορώ να κάνω πράγματα γιατί κρυώνω πολύ , πεινάω και τα μάτια και ο πονοκέφαλος δεν βοηθάνε.  Βέβαια εάν μπορούσα να είχα καλή παρέα ή κάποιον να κάναμε μαζί διαλογισμό που να ήξερε από αυτά θα  βοηθούσε.  Εάν σας λείπει ύπνος θα το χαρείτε εάν κοιμάστε γιατί εγώ έχω ανησυχίες, εάν είστε σαν εμένα αγκαλίτσας άνθρωπος και δεν έχετε κάποιον να σας κρατά αγκαλιά και να σας φεύγει ο πόνος και η γκρίνια  τότε βρείτε τι σας κάνει και χαμογελάτε και να τα έχετε έτοιμα για χρήση .  εάν εξαιρέσετε την βαρεμάρα και τον πονοκέφαλο – δόξα τον θεό δεν είχα εμετούς -  δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο .  Αύριο θα μετρηθώ και θα ζυγιστώ να δω την διαφορά, όχι πως με πολύ νοιάζει  εγώ προτιμώ να το κάνω στην αρχή και στο τέλος αλλά το κάνω για το ημερολόγιο αυτό . Πάντως αυτό που πρόσεξα είναι πως τις ώρες που ήμουν ξάπλα και σκεφτόμουν – τι άλλο να κάνω χαχαχ- ακόμη και μουσική που άκουγα , στο μυαλό ερχόταν όλες οι στιγμές που  θεωρώ ταπεινωτικές και που  θύμωσα  με μένα που δεν φέρθηκα πιο σωστά, είτε γιατί δεν με υπερασπίστηκα είτε γιατί έκανα κάτι χαζό και βλακώδες και μόλις έφευγε έλεγα με συγχωρώ .    ξέχασα να πω πως η καρδιά τρέχει σαν τρελή αυτές τις μέρες . Σήμερα η ζάλη είναι πιο έντονη και όταν σηκώνομαι και πονοκέφαλος και παραπατάω και νιώθω πιο έντονα να πεινάω .  Ο πόνος στα δόντια σήμερα έφυγε !! 

Ζυγίστηκα δεν άντεξα χαχαχαχ στης 9 το βράδυ 101,8 φόραγα όμως 2 ζευγάρια κάλτσες και πόσα ρούχα που κρυώνω χαχααχα

Στις 11 και μισή δεν άντεξα και πήρα τον πρώτο χυμό χεχεχεχεχεχ  

1 μέρα με χυμούς 30/11/2015

9 το πρωί προσπάθησα να πάρω τον χυμό μου ( 1 πορτοκάλι με 2 μπανάνες ) αλλά ενώ διψαω πολύ μα πάρα πολύ  με το κουταλάκι ήπια σχεδόν όλη την κούπα και φούσκωσα . Τώρα μετά από 5 ώρες ξανά το ίδιο .

1 το μεσημέρι μία μπανάνα και 2 πορτοκάλια (τον χυμό ) τα μπλεντερισα  όλα μαζί και σχεδόν όλο με το κουταλάκι τα ήπια. Πολύ ζάλη μέχρι να τα ετοιμάσω , ετοίμασα και το τσάι μου για το απόγευμα. Και με ξανά πήρε ο ύπνος από το πρωί μέχρι τώρα .  

Σήμερα έχω λίγο ξαφνικό συνάχι.

30/11/15 = κιλά 101 = 4,800 κιλά έφυγαν!!

Μέση = 113  = 9 πόντοι έφυγαν!!

Περιφέρεια = 124 = 4,5 πόντοι έφυγαν!!

Μπούτι = 68  = 6 πόντοι έφυγαν!!

Στήθος = 117 = 10 πόντοι έφυγαν!!

Μπράτσο = 34 = 4 πόντοι έφυγαν!! 

========================

6 το απόγευμα πήρα το τσάι της ευτυχίας 1 ποτήρι , ήμουν όρθια να στεγνώσω και να χτενίσω τα μαλλιά μου και με έπιασε μια ζάλη –σκοτοδίνη – πείνα – η καρδιά να χτυπά σαν τρελή –μαύρισαν τα μάτια μου – τρέμουλο και πήρα το τσάι μονορούφι και έτρεξα να καθίσω .  

2 και τελευταία μέρα χυμού 1/12/15

Χθες πάλι γύρω στης 2 το βράδυ με πήρε ο ύπνος , πολύ μα πολύ πείνα νιώθω .

9 το πρωί πήρα το χυμό μου = 1 πορτοκαλί με 1 μπανάνα (αυτό επέλεξα από τις επιλογές που δίνει ως εύκολο ) 

Μεσημέρι και βράδυ χυμό , ουφ τέλος δεν μπορώ άλλο τόση πείνα και να ζαλίζομαι τόσο πολύ .

1 μέρα στάδιο λίγης τροφής  Γ1

Χθες κοιμήθηκα στις 1 παρά ,πάλι καλά σηκώθηκα σήμερα και παραπατάω , ζαλίζομαι και σαν να νυστάζω , και τις μέρες τις προετοιμασίας όπως και σήμερα είδα κάτι σαν περίοδο, οπότε ένα όντως ξανά έρθει είναι πιο λογικό το ότι πεινάω τόσο πολύ .

Στης 8 πήρα ένα ποτήρι ζεστό νερό με το μαγνήσιο το αλάτι

Στης 9 έφαγα ναι!! Πρωινό =  μία φέτα ψωμί με λίγο καλό λάδι και το μείγμα από τα βότανα που λέει δίχως να έχω βάλει και αλάτι πάλι καλά γιατί θα διψούσα ακόμη πιο πολύ μετά. Τα βότανα δεν τα άλεσα τα περισσότερα τα βρήκα σε μορφή σκόνης   και έδωσαν καταπληκτική γεύση στο ψωμί το έτρωγα και ένιωθα αγαλλίαση στην ψυχή μου!! Και από τις επιλογές που έχω έφαγα ένα βραστό αυγό μελάτο δεν μου βγήκε αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. Δεν πρόκειται να γίνω μανιακή και να μετράω σαν τρελή τα γραμμάρια, σκοπός είναι να γίνεται συνειδητά και με υγιή τρόπο σκέψης .  και έκανα και κακακια μετά από 5 μέρες από το μαγνήσιο προφανώς .  άντε να έχω δυνάμεις σιγά σιγά να ξεκινήσω και 20 λεπτά γυμναστικής σύντομα .  Πάντως το χάρηκε η ψυχή μου τόσο πολύ που έφαγα αλλά πολύ δίψα νιώθω .

Χθες το βράδυ που μαγείρευα τον πουρέ και  έβραζα αυγά με έπιασε μια σκοτοδίνη και η καρδιά ποπο ευτυχώς πέρασε μετά από καμιά ώρα και συνέχισα τις ετοιμασίες.

Σήμερα θέλω όλο να κοιμάμαι ποπο  άντεξα όλο το πρωί με το ζόρι και κοιμήθηκα το μεσημέρι 2 ώρες , με το ζόρι ξύπνησα για να φάω και πάλι νυστάζω χαχαχαχαχ

3 το μεσημέρι έφαγα μία φέτα ψωμί με το νερουλό πουρέ και τα μπαχαρικά.

Αη να δούμε εάν θα αντέξω με δίχως να φάω κάτι έως το πρωί που πρέπει …. Ο τελικά μου ρθε πάλι περίοδο αχ τι τυχεροί που είναι οι άντρες αχ …..ίσως για αυτό πεινάω τόσο τραγικά πολύ το βράδυ , από της 3 το μεσημέρι και μετά σε αυτό το στάδιο  των 7 ημερών δεν τρως τίποτα και επειδή  δεν μπορώ να κοιμηθώ πριν της 1-2 το βράδυ  υποφέρω τρέλα από πείνα μιλάμε με τα μάτια ανοιχτα βλέπω όπως τα καρτούν φαγητά έλεος .

2 μέρα στάδιο λίγης τροφής  Γ1

Με το που παίρνω το μαγνήσιο το αλάτι ούτε μισή ώρα δεν περνά και τρέχω τουαλέτα με πόνο.  Οπότε μην φοβηθείτε εάν σας πιάνει πόνος στην κοιλιά φεύγει μόλις τελειώσετε άσε που μπορεί σε σας να μην σας πιάσει πόνος  .είπαμε δεν τρομάζετε με όσα διαβάζεται  γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός και ούτε ψέματα θα γράψω , σκοπός είναι να γράψω πως βίωσα εγώ αυτή μου την προσπάθεια. Μακάρι να έχετε υποστήριξη από κάποιον και όταν σας πιάνει τέτοια τρελή πείνα να σας λέει  όλους τους λόγους για τους οποίους το κάνετε και να σας παίρνει αγκαλιά. Αλλιώς οπλιστείτε με πολύ κουράγιο γιατί όπως και γω  προσπαθώ μέσα στην πείνα – με πονά η κοιλιά από την πείνα γουργουρίζει σαν τρελή 2-3 ώρες – να σκέπτομαι γιατί το κάνω , πάω έρχομαι κουζίνα , μου ρχεται να πιω κάνα λίτρο νερό να χορτάσω με νερό αλλά νερό δεν κάνει να πίνουμε και σκάω χαχαχαχα.  Εάν μπορείτε βάλτε στο ψυγείο με μεγάλα γράμματα κάτι σαν πόστερ τους λόγους που το κάνετε ώστε να μην λυγίσετε και φάτε , ίσως ένα δεν είχα και περίοδο να μην πειναγα τόσο πολύ.

Το πρωί το μαγνήσιο και μετά 50 λεπτά πρωινό κλασικά μία φέτα μικρή λευκό ψωμί  με λίγο λάδι και λίγο από το μείγμα βοτάνων και 60 γρ πατάτας πουρέ , είπα να φάω το αυγό το μεσημέρι μπας και με κρατήσει περισσότερο για το βράδυ γιατί χθες ο πούρες μάλλον χωνευτικέ γρήγορα και από τις 6 και μετά πειναγα εως της 2 το βράδυ .  

Εξακολουθώ να έχω θέμα με τα μάτια μου και το φως , με το φως βλέπω θολά , με το φως της ημέρας είμαι καλά , με τα σκοτάδια καλά .

Το βράδυ τα ίδια πείνα γουργούρισμα η κοιλιά και με πήρε ο ύπνος στης 2 το βράδυ , αναρωτιέμαι όλο αυτή η ένταση που προκαλεί η πείνα πόσο καλό κάνει στο σώμα και στο μυαλό.

3 μέρα στάδιο λίγης τροφής  Γ1

Σήμερα σηκώθηκα με αίμα κανονικό από περίοδο και σαν πήρα το μαγνήσιο το πρωί  πάω όλο διάρροια  -έχω πάει πολλές φορές –

Για πρωινό έφαγα την φετούλα ψωμί με τα μπαχαρικά και λίγο τυρί φέτα .

αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ

2015-03-07 05:15

Είναι εκπληκτικό το πώς βρίσκουμε τις απαντήσεις ή την βοήθεια που αναζητάμε με τους πιο παράξενους τρόπους.  Ήμουν τόσο στεναχωρημένη για 3-4 βδομάδες , έκλαιγα διαρκώς και δεν μπορούσα να σκεφτώ θετικά .  ΜΕτα την 3 βδομάδα δεν με αναγνώριζα , κέρδισα μία υπέροχη συνομιλία με μία κοπέλα που ειδικεύεται στο να σε καθοδηγεί στους στόχους σου και σκέφτηκα χμμ ίσως να πάρω ένα υπέροχο μήνυμα από αυτήν την 2 ώρες  συνομιλία και όντως πήρα. Επόμενο βήμα να πάω στον γιατρό μου να δούμε τι έγινε πάλι.  Τον παρακάλεσα να μου δώσει κάτι να με κάνει να νιώθω χαρούμενη  παρόλο κάποιες δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν γύρω μου ώστε να μη μου ρίχνουν την ψυχολογία μέχρι να τελειώσει αυτό το υπέροχο μάθημα ζωής που μαθαίνω μέσα από το πρόβλημα που βιώνω.  Όλοι τους απλά λέγανε αγάπησε τον εαυτό σου περισσότερο , κάνε μόνο όσα σε κάνουν χαρούμενη.  Τους ρώταγα μα πως? Δεν ξέρω πως.  Όταν νιώθεις θλίψη, όταν πονάς, όταν η έλλειψη χρημάτων είναι εμπόδιο , όταν γύρω σου έχεις ανθρώπους που σε βλάπτουν , πως? Το καλό της υπόθεσης ήταν πως η δική μου στεναχώρια η τόσο ακραία οφειλόταν σε κάποια αγγεία που βούλωσαν σε κάποιος σοβαρό μέρος του  σώματος και  η αιτία ήταν κάτι ακόμη  παρόμοιο με τόσα που έχω ακούσει και βιώσει όλο αυτό το διάστημα.

ΤΟ ερώτημα μου όμως πώς να με αγαπήσω περισσότερο έμενε άλυτο κανείς από τους 3 ειδικούς  με τους οποίους μίλησα δεν μου είπε κάνε αυτό και εκείνο.  Μέχρι που χθες μιας και για ένα ακόμη βράδυ δεν κοιμόμουν πήρα στην τύχη, έτσι νόμιζα, ένα από τα βιβλία που έχω στοιβαγμένα και θέλω να διαβάσω.

Ξεκινώντας το- ανακάλυψα πως το θέμα του ήταν πώς να αγαπήσεις τον εαυτό σου!! Ο άνθρωπος που το έγραψε έβαλε 2 πολύ απλές ασκήσεις. Βέβαια το να βρεις την απάντηση που αναζητάς δεν σημαίνει πως οκ τελείωσε και το θέμα.  Τώρα πρέπει να βρεις το κουράγιο να κάνεις όσα διάβασες ξανά και ξανά θες δεν θες , αυτό δεν μπορεί να στο κάνει κάποιος άλλος για εσένα.

Σκέφτηκα πως ίσως όπως και εγώ είχα την ανάγκη να διαβάσω τα όσα έγραψε αυτός ο άνθρωπος έτσι και μερικοί από εσάς να έχετε αυτή την  ανάγκη.

Οπότε θα αναφέρω μερικά από όσα γράφει στο βιβλίο του. 

Love Yourself Like Your Life Depends On It , by Kamal Ravikant - Yasser

 

Ξεκίνησα να λέω στον εαυτό μου ξανά και ξανά «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ» .Το μυαλό μου όπως ήταν φυσικό περιπλανιόταν από εδώ και από εκεί μα εγώ μόλις το έπαιρνα είδηση ξανά έλεγα το ίδιο και το ίδιο. Στην αρχή όσο ήμουν ξάπλα στο κρεβάτι μου, μετά όσο έκανα μπάνιο, μετά όταν χάζευα online , όταν μίλαγα με κάποιον. Ότι και αν έκανα έλεγα από μέσα μου  «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ».  Άρχισα σιγά σιγά να βλέπω τέτοια βελτίωση στην υγεία μου και στην ζωή μου. Το σώμα μου θεραπευόταν πιο γρήγορα, το μυαλό μου ήταν πιο καθαρό και ήρεμο, αλλά το πιο εντυπωσιακό που δεν περίμενα πως θα συνέβαινε ήταν πως η ζωή μου άρχισε να βελτιώνεται. Σχεδόν μέσα σε  ένα μήνα η υγεία μου ήταν καλά, αδυνάτησα, ένιωθα υπέροχα και χαμογελούσα γεμάτος χαρά .  Πραγματικά σε ότι και αν έκανα δεν σταμάταγα να λέω στον εαυτό μου  «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ».  Στην αρχή το έλεγα μα δεν το πίστευα όμως εκεί συνέχισα να το λέω ασταμάτητα. Δεν με ενδιέφερε που δεν το πίστευα έπρεπε να το κάνω και απλά το έκανα . άλλωστε ήταν το πιο απλό πράγμα που μπορούσα να κάνω και απλά το έκανα ξανά και ξανά.

Κάθε μέρα έκανα και έναν διαλογισμό 7 λεπτά γιατί τόσο κρατά το τραγούδι που επέλεξα να ακούω καθώς κάνω τον οραματισμό αυτόν. Ένα κομμάτι μουσικής που απλά με ηρεμεί και μου δημιουργεί χαρούμενα συναισθήματα.  Κάθομαι κάπου με την πλάτη μου να ακουμπά σε έναν τοίχο και τα πόδια ή τα βάζω σταυρωτά ή τα αφήνω ίσια ανάλογα τη με κάνει να νιώθω άνετα. Καθώς ακούω την μουσική φαντάζομαι το σύμπαν και τους γαλαξίες. Φαντάζομαι το φως του σύμπαντος να κατεβαίνει και να μπαίνει στο κεφάλι μου και από εκεί να πηγαίνει σε όλο το σώμα μου. Να πηγαίνει όπου εκείνο θεωρεί πως πρέπει να πάει.  Παίρνω αναπνοές ήρεμα και φυσιολογικά, κάθε φορά που παίρνω ανάσα λέω «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ» και όταν βγάζω τον αέρα αφήνω τις σκέψεις ή το όποιο συναίσθημα ή πόνο να βγαίνει από το σώμα μου . Και αν δεν υπάρχει τίποτα από  όλα αυτά απλά αφήνω τον αέρα να βγει.  Όταν το μυαλό περιπλανηθεί απλά συνεχίζω το ίδιο και το ίδιο για 7 λεπτά. Και που και που σκέφτομαι και το φως που μπαίνει μέσα μου.  Πριν καλά καλά το καταλάβω τα 7 λεπτά έχουν τελειώσει. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σκεφτώ πως το φως αυτό με θεραπεύει , όχι. Απλά οραματιστείτε το φως και πείτε την φράση ξανά και ξανά -το υποσυνείδητο ξέρει τι να κάνει με το φως και δεν χρειάζεται εσείς να σκεφτείτε την θεραπεία. ( σε ότι και αν κάνει στο βιβλίο αναλύει γιατί το επέλεξε ) όταν αφεθείτε δεχτείτε το με χαμόγελο και συνεχίστε την αναπνοές και την φράση.

Τι γίνετε όμως όταν βγω έξω και έρθω σε επαφή με αρνητικούς ανθρώπους που απλά σε φορτώνουν με την αρνητικότητα τους? Καλά είναι όταν είμαι στο σπίτι μου μόνος και τα κάνω όλα αυτά.  Για να μην μπαίνω στο τρυπάκι των άλλων κάνω στον εαυτό μου την εξης ερώτηση = αν πραγματικά αγαπώ και σέβομαι τον εαυτό μου θα επιτρέψω σε μένα να το βιώσω αυτό?  Η απάντηση είναι όχι.  Εάν μπω στην διαδικασία να σταματήσω το τι νιώθω ή να αντιδράσω σε ότι νιώθω απλά το ενισχύω, ενώ κάνοντας μου την ερώτηση αυτή με βοηθά να επανέρθω στην πραγματικότητα μου και να εστιάσω στο θέλω μου που είναι με αγαπώ και θέλω να νιώθω χαρούμενος.  Και συνεχίζω να λέω την φράση μου ξανά και ξανά .  Με αυτό τον τρόπο ισορροπώ και δεν επηρεάζομαι  τόσο πολύ από την κακή διάθεση του άλλου ή της όποια αρνητικής κατάστασης. Μην αφήσετε τον θυμό , τον φόβο , το μίσος να σας καταβάλει.

Επίσης το να νιώθετε αγάπη δεν είναι απαραίτητο πως πρέπει να είναι για κάποιον , το συναίσθημα αγάπη  μπορείς να το νιώσεις για την ίδια την ζωή .

Μία ακόμη άσκηση που προσωπικά την λάτρεψα = κάθομαι στον καθρέφτη για 5 λεπτά κάθε μέρα , χαλαρώνω και αναπνέω ήρεμα , συγκεντρώνομαι στο ένα από τα 2 μάτια μου και λέω «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ» ξανά και ξανά για 5 λεπτά, δεν έχει σημασία αν το πιστεύετε ή όχι απλά κάντε το . μόλις τελειώσουν τα 5 λεπτά απλά χαμογελάστε στον εαυτό σας.  Με ηρεμία μία κοιτάτε τον εαυτό σας μία λέτε την φράση = χαλαρά δίχως να το πιέζεται

 

Όσο πιο συχνά και πιο πολύ λέτε την φράση τόσο πιο γρήγορα το μυαλό σας θα το συνηθίσει και θα αρχίσει να φέρνει καταστάσεις για να επαληθεύετε αυτό που λέτε.

Εάν κάποια στιγμή σκεφτείτε κάτι δυσάρεστο ή νιώσετε ένα άσχημο συναίσθημα μη το αρνηθείτε- ούτε να δώσετε μάχη  μαζί του για να το διώξετε.  Έτσι του δίνετε δύναμη και το σκέφτεστε ακόμη περισσότερο .  Δώστε του αγάπη.  Νιώστε την αγάπη σας για τον εαυτό σας ακόμη και αν στην αρχή δεν την νιώθετε και ξεκινήστε την φράση σας.

Επίσης κάποια στιγμή αρχίστε να λέτε « αγαπώ την ζωή μου»

 

Και απλά αφεθείτε μην αναλύεται και μην πολυσκέφτεστε τα προβλήματα και ότι αρνητικό σκέφτεστε , εστιάστε στο ότι αγαπάτε την ζωή , τον εαυτό σας .

Επισης αναφέρει πως πριν αρρωστήσει  του είχε γίνει εμμονή να πετύχει και πάσχιζε για αυτό αλλά πίσω από την εμμονή να τα καταφέρει κρυβόταν ο φόβος της αποτυχίας .  Οπότε σε ότι δεν κάνουμε με ηρεμία κρύβετε από πίσω ένας φόβος και αν δεν τον βρούμε η υγεία μας θα καταρρεύσει . και αν δεν μπορούμε να τον βρούμε ή δεν είμαστε έτοιμοι τότε απλά πείτε ξανά και ξανά άπειρες φορές την ημέρα την φράση « αγαπώ την ζωή μου» + «αγαπώ τον εαυτό μου, με αγαπώ»

Love yourself

2015-03-07 04:07

Its amazing how we find what we are looking for in the most strange ways ,  I was so sad for 3 weeks  and all I wanted was to find the way to love myself more so I can let myself be cured and happy … they told me over and over love yourself, only do things you love and makes you happy but no one told me how, when you live in very bad environment and so far you have to put up with it how can I do all those things? All I could think was with no money how can I do what I  love or feel happy , I could not recognize me anymore . I could not think positive in any way , I knew it was not me , I told my doctor make me feel happy until I am done with this lesson that life is giving me , give me something to just make me happy so no matter what happens I will not lose my smile and all I got was love yourself more .  And yesterday out of the blue I put in a random way this book to read since I could not sleep  and I show that it was all about how to love yourself, it has 2 exercises about that.  I was amazed!! When you say an advice to someone in need show them how because when you are sad you cannot think .  I was lucky that my sad mood was because of a health problem that we found and it will take some time to be over but even so I am so thankful of this book.  I am posting a few points of this book to those of you that needs them as I did.

 

Love Yourself Like Your Life Depends On It , by Kamal Ravikant - Yasser

 

I started telling myself, "I love myself." A thought I would repeat again and again. First, lying in bed for hours, repeating to myself, "I love myself, I love myself, I love myself, I love myself, I love myself...."

The mind would wander, of course, head down rat holes, but each time I noticed, I'd

return to repeating "I love myself, I love myself, I love myself, I love myself...." and it

continued.

First in bed, then showering, then when online, then when I'd be talking to someone, inside

my head, I'd be going, "I love myself, I love myself, I love myself, I love myself." It became the anchor, the one true thing.

And I got better. My body started healing faster. My state of mind grew lighter. But the thing I never expected or imagined, life got better.

And through it all, I kept repeating to myself, "I love myself, I love myself, I love myself, I

love myself." In less than a month, I was healthy, I was fit again, I was naturally happy, I was smiling.

And through it all, whether I was at my computer again, or kissing a pretty woman,

in my head, I'd be telling myself, I love myself.

In all honesty, in the beginning, I didn't believe that I loved myself. How many of us do? But it didn't matter what I believed. All that mattered was doing it and I did it the simplest way I could think, by focusing on one thought again and again and again and again until it was more on my mind than not.

A meditation

Even if you don't do anything else, please do this. It will make a difference.

Each day, I meditate for seven minutes. Why seven minutes? Because I put on a piece of

music that I like, one that is soothing and calm, piano and flute, one that I associate good feelings with, and it happens to be seven minutes long. I sit with my back against a wall, put on my

headphones, listen to the music, and imagine galaxies and stars and the Universe above, and I imagine all the light from space flowing into my head and down into my body, going wherever it needs to go. I breathe slowly, naturally. As I inhale, I think, I love myself. Then I exhale and let

out whatever the response in my mind and body is, whether there is one or not. That's

it. Simple. Inhale: I love myself. Exhale: Breathe out what comes up. Inhale, exhale, inhale, exhale. Natural. The music flows.

The mind wanders, that's its nature. Each time it does, I just notice where I am in the

breath. If inhaling, I shift to I love myself. If exhaling, I shift to letting out whatever is in the mind and body. Occasionally, I shift my attention to the light flowing in from above. Sometimes, I do that each time I inhale.

Before I know it, the seven minutes are up and the meditation is over. Once again, there's no need to consciously create healing or anything positive. The subconscious takes care of it. All I have to do is give it the image - in this case, light; give it the thought - in this case, loving myself. It

does the rest. (When your attention wanders, notice it and smile. Smile at it as if it's a child doing what a child does. And with that smile, return to your breath. Step 4, step 5. Mind wanders, notice, smile kindly, return to step 4, step 5).

One question

It's easy to say "I love myself" while locked inside my apartment, recovering from being sick. Tougher when I'm back to the land of the living, interacting with people who have their own issues and mental loops. That is where the question came from. In dealing with others and reacting to their negative emotions with my own, I found myself asking this question:

If I loved myself truly and deeply, would I let myself experience this?

The answer, always, was a no. It worked beautifully. Because I'd been working on the mental loop, the step after "no" was clear. Rather than solving the emotion or trying not to feel it, I would just return to the one true thing in my head, "I love myself, I love myself, I love myself." This question is deceptively simple in its power. It gently shifts your focus from wherever you are - whether it's anger or pain or fear, any form of darkness - to where you want to be. And that is love. You mind and life have no choice but to follow.

 

When I get home, before I go inside, I pause and realize something. The love, it doesn't

have to necessarily be for another, does it?

Love is an emotion, love is a feeling, love is a way of being. That spring in the step, that

smile, that openness, can't it simply come from loving ourselves? That stops me. Of course. Here we are, thinking that one needs to be in love with another to shine, to feel free and shout from the

rooftops, but the most important person, the most important relationship we'll ever have is waiting, is craving to be loved truly and deeply.

And here's the interesting part. When we love ourselves, we naturally shine, we are naturally beautiful. And that draws others to us. Before we know it, they're loving us and it's up to us to choose who to share our love with. Beautiful irony. Fall in love with yourself.

Let your love express itself and the world will beat a path to your door to fall in love with you.

 

Another meditation

This one, I'm a little scared to share. People will think I've lost it. But it is powerful.

Step 1: Set a timer for 5 minutes.

Step 2: Stand in front of a mirror, nose a few inches away. Relax. Breathe.

Step 3: Look into your eyes. Helps if you focus on one. Your left eye. Don't panic, it's only you. Relax. Breathe slowly, naturally, until you develop a rhythm.

Step 4: Looking into your left eye, say, "I love myself." Whether you believe it that moment or not isn't important. What's important

is you saying it to yourself, looking into your eyes, where there is no escape from the truth. And ultimately, the truth is loving yourself.

 Step 5: Repeat "I love myself" gently, pausing occasionally to watch your eyes.

When the five minutes are up, smile. You've just communicated the truth to yourself in a

deep, visceral way. In a way the mind cannot escape.

If anyone ever looked in your eyes, knowing that you loved them, this is what they saw.

Give yourself the same gift.

 

 

 

….the more you think about it, the

more you feel it, the stronger the memory…..

 

If a painful memory arises, don't fight it or try to push it away - you're in quicksand.

Struggle reinforces pain. Instead, go to love. Love for yourself. Feel it. If you have to fake

it, fine. It'll become real eventually. Feel the love for yourself as the memory ebbs and

flows. That will take the power away.

 

I ask myself the question, "if I loved myself,

truly and deeply, what would I do?" The answer is simple: I'd commit to the practice.

 

I love my life, I find myself thinking, I love my life, I love my life, I love my life. The

thought flows as naturally as the wind.

The key, at least for me, has been to let go. Let go of the ego, let go of attachments, let

go of who I think I should be, who others think I should be. And as I do that, the real

me emerges, far far better than the Kamal I projected to the world. There is a strength in

this vulnerability that cannot be described, only experienced.

 

Before I got sick, the last thing my Western mind wanted to say was "yes." I was obsessed

with my business, with visions of selling it, making enough money to never

work again. You can argue that obsession fuels innovation in our society. True, perhaps.

But quite often, behind obsession is fear.

And there was plenty of fear. Fear of what people would think. Fear of letting employees

and investors down. Fear of failing and what that would mean about me. I used the fear as energy, driving me forward, pushing to achieve, pushing to succeed, paying no attention to my body, to the present, and I paid the price.

Αυτό-θεραπεία μέσω των τσάκρα.

2014-09-01 02:10

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω τα μετέφρασα από ένα υπέροχο αγγλόφωνο βιβλίο , για όσους δεν ξέρουν αγγλικά και έτσι ποτέ δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα όσα προσφέρει. Αφορά την αυτό-θεραπεία μέσω τον τσάκρα.

 Όταν έχεις την ανάγκη να βρεις λύση για κάποιο σοβαρό σου πρόβλημα, αναζητάς πληροφορίες από παντού .  Κάποιες από αυτές θα έρθουν μέσα από την ανάγνωση και βιβλίων.  Όμως το να αγοράζεις βιβλία το  ένα μετά το άλλο, στην προσπάθεια σου να βρεις απαντήσεις  ,  σε πολλούς είναι προσωρινά αδύνατον, μιας και τα φάρμακα ή  η θεραπεία, μπορεί να  είναι πανάκριβα και το να εργάζεσαι προσωρινά δεν μπορεί να υφίσταται. Έτσι βρίσκουμε βιβλία online μέσω  torrentz ή άλλων τρόπων που στα παρέχουν δωρεάν.

 Δεν το κάνεις για να εξαπατήσεις αυτόν που έγραψε το βιβλίο αλλά για να βοηθηθείς ή και να σώσεις την ζωή σου. Όταν όμως κάποιο από τα βιβλία αυτά σε βοηθήσει, ψυχολογικά ή και πιο πρακτικά , καλό είναι να σεβόμαστε πως την πληροφορία ή την βοήθεια την πήραμε από τον συγγραφέα που μπήκε στο κόπο να το γράψει το βιβλίο αυτό . «Αγοράζοντας  το βιβλίο όταν θα έχουμε τα χρήματα» . Με αυτό τον τρόπο σεβόμαστε και τιμάμε από πού πήραμε την βοήθεια!! Όσοι από εσάς που θα διαβάσετε τα παρακάτω, αλλά δεν ξέρετε αγγλικά, όμως ίσως  βοηθηθείτε από τις πληροφορίες αυτές ,  θα ήταν υπέροχο να το αγοράσετε όταν θα μπορείτε και ας μην το διαβάσετε ποτέ.  (δεν ξέρω αν υπάρχει μεταφρασμένο στην χώρα μας).   Caroline Myss’s  = why people do not heal and how they can.

Μετά το τι σημαίνει το κάθε τσακρα υπάρχει και το πώς να το αφυπνίσετε. Το κομμάτι της ενεργοποίησης το ηχογραφείτε και το ακούτε σε ένα μέρος ήρεμο καθώς έχετε χαλαρώσει και κάνετε ότι λέει. 

Το πρώτο τσάκρα :

Είναι η ρίζα υποστήριξης.

 Βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης.

Η ενέργεια του πρώτου τσάκρα υπάρχει για να μας κρατά γειωμένους . Και να μας κάνει να νιώσουμε πως είμαστε συγχρόνως κομμάτι του σύμπαντος αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένοι με την φυσική διάσταση της ζωής .

Όταν το τσάκρα αυτό είναι « μπλοκαρισμένο» έχουμε δυσκολία να πραγματοποιούμε οτιδήποτε στον φυσικό κόσμο. Δηλαδή  δεν μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν, όπως θα θέλαμε. Οι δημιουργικές προσπάθειές μας είναι μπλοκαρισμένες και νιώθουμε απογοητευμένοι. Δεν μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε ότι κάνουμε.

Επίσης νιώθουμε πως δεν μπορούμε να βρούμε ένα μέρος στην γη όπου θα το νιώσουμε σπίτι μας. Θα βρίσκουμε τα μέρει όπου πάμε πανέμορφα αλλά σε κανένα δεν θα νιώσουμε «εδώ θέλω να ζήσω , εδώ είναι το σπίτι μου το νιώθω..» . Θα βλέπουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε βαρετό  και πως κάτι λείπει. θα νιώθουμε απομονωμένοι και χαμένοι.

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να επαναφέρουμε την ενέργεια στο πρώτο τσάκρα :

 

Οραματίσου τι είναι αυτές οι ρίζες :

 Δες τι σε εμψυχώνει , τι σε παρακινεί.

 Σε τι είναι εντεταγμένες να συμμετέχουν οι ρίζες αυτές?

 Τι σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος ?

 Τι σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος και  γεμάτος αγάπη και φροντίδα?

 Οραματίσου την ενέργεια αυτή ( τα κυκλώματα της ενέργειας αυτής ) να έρχεται σε επαφή με ότι σου είναι πολύτιμο και σημαντικό στο φυσικό σου περιβάλλον :

 Το σπίτι σου,  ή εκεί που μένεις, τον σύντροφο, φίλους , άτομα τις οικογένειας σου , την δουλειά σου, τα αγαπημένα σου αντικείμενα ή  αγαπημένες ασχολίες.

Νιώσε την σύνδεση αυτή με όλες τις αισθήσεις σου .

Κατεύθυνε την ενέργειά σου να επεκταθεί έξω από το σύστημά σου( από εσένα – το σώμα σου)  για να συνδεθεί και να επαναφορτίζεται από τα πάντα που κρατάς στο μυαλό και την καρδιά σου .

Νιώσε τον εαυτό σου να γεμίζει με την θετική δύναμη από όλες αυτές τις θετικές δυνάμεις.= (ότι σου είναι πολύτιμο και σημαντικό στο φυσικό σου περιβάλλον).=  Αυτά τα ενεργητικά πλούτη.

Τώρα , επικεντρώσου στο να γιορτάσεις  πως αποδέχεσαι με απεριόριστη ευγνωμοσύνη  κάθε πτυχή της ζωής σου και όλους εκείνους που είναι μέρος της ζωής σου .

 Σκέψου τον εαυτό σου σαν να ξαναγεννιέται στη ζωή που έχεις , συμβάλλοντας με την  ζωτική δύναμη της ζωής (το τσάκρα αυτό και όλο σου το είναι ) σου με το σύνολο της ζωής σου ( με όσα έχεις  στην ζωή σου ).

 Νιώσε την ζωτική σου δύναμη να επιστρέφει σε εσένα και συγχρόνως πες το εξής :

«Είμαι συνδεμένος με όλα όσα αποτελούν την ζωή μου. Είμαι γεμάτος από ενέργεια και ευγνωμοσύνη και επιτρέπω αυτή την ενέργεια να ρέει με όλη της δύναμη , στο φυσικό και πνευματικό μου σώμα.»  

 

Το δεύτερο τσάκρα

 

Είναι το κέντρο της δημιουργίας της ζωής.

 Δίνεις και παίρνεις.

 Η ενέργεια αυτού του τσάκρα φεύγει και έρχεται  μέσω της σεξουαλικότητα μας για αυτό και επικεντρώνεται στις σεξουαλικές περιοχές του σώματος.

 Η δουλειά του είναι να ελκύει – τραβά άτομα προς εμάς και εμάς προς σε αυτούς. Μας βοηθά να βρίσκουμε το ταίρι μας αλλά και τους αντιπάλους μας.

Επίσης ενεργοποιεί και τις σεξουαλικές μας διαθέσεις και επιθυμίες.

Μας προειδοποιεί  για κινδύνους που δεν μπορούμε να δούμε και όταν είναι απαραίτητο μας δίνει φυσική δύναμη πέρα του φυσιολογικού.

Το  δεύτερο τσάκρα μπορείτε να το αποκαλέσετε και ως το κέντρο επιβιώσεις μας.

 Το δεύτερο τσάκρα ενεργοποιεί τις σχέσεις μας και παρακολουθεί την ποιότητα της  ενέργειας που ανταλλάσσουμε με τα άλλα άτομα.

Καταγράφει στο σύστημα τα δεδομένα της συνείδησης μας (το πώς τα βλέπουμε και το τι πιστεύουμε για αυτά)   για τα:  χρήματα, δύναμη, σεξ  και τις σχέσεις μας  με τους άλλους ανθρώπους. 

Καταστρέφουμε την καλή ποιότητα της ενέργειας αυτού του τσάκρα όταν:

 Όταν εμείς οι ίδιοι βυθιζόμαστε  σε συναισθήματα επιθετικότητας, εχθρότητα, εκδίκηση, ή απληστία, ή όταν σκεφτόμαστε –στεκόμαστε (κολλάμε)  ή αναβιώνουμε  συνεχώς τις μνήμες της προδοσίας, της σωματικής βίας ή της σεξουαλικής κακοποίησης. 

Αυτού του είδους οι εμμονές προκαλούν : ανικανότητα σεξουαλική όσο και δημιουργική απέναντι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρηθεί το ενεργειακό δέσιμο στις προσωπικές μας επαφές με τους άλλους , επειδή η ενέργεια μας αποστραγγίζεται πολύ γρηγορότερα από ότι μπορεί να αναπληρωθεί.

Αυτό είναι η συνέπεια της εμμονής μας να σκεφτόμαστε αρνητικά.

 

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να  επαναφέρουμε την ενέργεια στο δεύτερο τσάκρα :

 

 Φέρε στο μυαλό σου , στην καρδιά σου  και στην ψυχή σου , εικόνες από όσα έχεις δημιουργήσει στην ζωή σου.

Και μετά δημιούργησε εικόνες με όσα θες να δημιουργήσεις στην ζωή σου.

 Φαντάσου μέρει της ενέργειας που ρέει από το 2 τσάκρα να πηγαίνουν στις εικόνες από όλα αυτά που θες να δημιουργήσεις,  βλέποντας τη ζωή να  προέρχονται από το  ενεργητικό σου σώμα.

 Καθώς τα οραματίζεσαι όλα αυτά επανάλαβε την φράση:

 « Είμαι γεμάτος δημιουργικότητα, η δημιουργία ρέει ασταμάτητα μέσα μου.   Είμαι μαγνητικά ζωντανός  και είμαι σε θέση να δημιουργώ στην  ζωή μου

Τώρα συγκεντρώσου στην σύνδεση σου με όσα άτομα έχεις την οποιαδήποτε επαφή στην ζωή σου ( το κομμάτι σου που σε συνδέει με τους ανθρώπους και σου επιτρέπει να δημιουργείς σχέσεις φιλικές ,εργασιακές, συντροφικές).

(Η κοινωνία  συμβολίζει  την αντίληψη πως κάθε άτομο που περνά από την ζωή σου , άσχετα με την ποιότητα της σχέση σου με αυτό το άτομο , παίζει  ένα πολύ σημαντικό ρόλο που το έχει ορίσει ο Θεός. ) Επικεντρώσου στις αρνητικές σχέσεις που έχεις στην ζωή σου . Και φαντάσου να αποσυνδέεις την ενέργεια σου  από αυτούς ( να αποσυνδέεσαι από αυτούς και την ενέργεια που έδινες να την σταματάς να την δίνεις και να την γυρνάς σε σένα) .

 (Μην επιτρέπεις  την αδυναμία σου  να κατανοήσεις  πώς αυτό το άτομο θα μπορούσε να συμβάλει κάτι θετικό στη ζωή σου να παραμένει  αποτρεπτικός παράγοντας. Δούλεψε σε αυτό όσο δύσκολο και αν σου φανεί, μέχρι να μπορείς να το κάνεις πανεύκολα και με απεριόριστη ευγνωμοσύνη. )

Πες νοερά σε κάθε ένα από αυτά τα άτομα πόσο ευγνώμων είσαι για τον ρόλο που έπαιξαν στην ζωή σου και τον ρόλο που έπαιξες εσύ στις δικές τους. 

Μέτα νιώσε ή φαντάσου η ενέργεια που τους έδινες να γυρνά στο 2 τσάκρα σου και να το σφραγίζει το 2 τσάκρα , ώστε να μη ξοδεύετε άλλη ενέργεια άσκοπα.

 Όταν τελειώσεις αυτό το κομμάτι της άσκησης , εστίασε την προσοχή σου στις καλές σχέσεις που έχεις στην ζωή σου. Και επέτρεψε αυτή την αγάπη που υπάρχει σε αυτές τις καλές σχέσεις να γεμίζει το 2 τσάκρα σου, με ένα φωτεινότατο κίτρινο φως .

 Στείλε μέρος της ενέργειας σου σε αυτούς τους ανθρώπους στέλνοντας τους αγάπη. Και φαντάσου να γίνετε ένωση ανάμεσα σε σένα και σε αυτούς. Και επανάλαβε τις φράσεις :

« Είμαι γεμάτος δημιουργικότητα, η δημιουργία ρέει ασταμάτητα μέσα μου.   Είμαι μαγνητικά ζωντανός  και είμαι σε θέση να δημιουργώ στην  ζωή μου

 

Το τρίτο τσάκρα :

 

Έχει να κάνει με όλα τα παρακάτω : την ακεραιότητα και το  μεγαλείο , την  ικανότητα να υπομένεις,  αυτοεκτίμηση,  αυτοσεβασμός, τη δύναμη για να αντέξεις  το ταξίδι της ζωής.

Όταν μας λείπουν οι θεμελιώδεις πνευματικές ιδιότητες της αντοχής, της  ακεραιότητα, της τιμή και της αυτοεκτίμηση, η θεραπεία του φυσικού σώματος είναι  διπλά δύσκολη.

 Όταν το τσάκρα αυτό έχει πρόβλημα τότε νιώθουμε : ντροπή, ανεπάρκεια, αυτο-συνείδηση​​, και φόβο προς τους  άλλους .

Τα Αρνητικά συναισθήματα μας στραγγίξουν την ενέργεια που μας χρειάζεται για να θεραπευτούμε . Μπορείς να υποσχεθείς στον εαυτό σου και να δεσμευτείς σε αυτήν με ακεραιότητα?

Μπορείς να υποσχεθείς στον εαυτό σου πως θα αλλάξεις τα  προσωπικά πρότυπα συμπεριφοράς σου (μια πειθαρχία που σχετίζεται με το τρίτο τσάκρα) και μετά να κρατήσεις την υπόσχεση σου αυτή ? Για να κτήσεις- αποκτήσεις  αντοχή ,μπορείς να δεσμευτείς πως θα κάνεις όλες τις απαραίτητες αλλαγές στην ζωή σου , χωρίς να υποχωρήσεις στους φόβους και την ανασφάλεια που φέρουν οι αλλαγές  προς τον νέο σου δρόμο?

Μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου με περηφάνια για τον δικό σου κώδικα τιμής που έχεις?

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να  επαναφέρουμε την ενέργεια στο τρίτο τσάκρα :

 

Προβληματίσου σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις  για να θεραπευτείς σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Φέρε την προσοχή σου στο κεντρικό  σου τσάκρα.

Νιώσε τα μηνύματα που σου στέλνει.

Τι είναι αυτό που πρέπει να αφήσεις πίσω σου (να αποδεσμευτείς πια από αυτό )?

Τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσεις?

 Με ποιο τρόπο το να κρατήσεις ή το να αφήσεις κάτι θα επηρεάσει το να θεραπευτείς ?  

Ορκίσου πως θα κάνεις οτιδήποτε χρειάζεται για το σωματικό , συναισθηματικό, ψυχολογικό σου σώμα . Το πνεύμα-ψυχή  σου χρειάζεται ελπίδα, έμπνευση, προσευχή, και την ενέργεια της συγχώρεσης.

Υποσχέσου στο πνεύμα –ψυχή σου πως θα ζεις στο τώρα , θα ζεις και για σένα και θα το φροντίζεις .

 Να προσεύχεσαι κάθε μέρα .

 Καθώς θα προσεύχεσαι,  ανάκτησε το πνεύμα σου από το παρελθόν σου.

 Άφησε πίσω σου μνήμες ,μέρει, που θα έπρεπε να έχεις αφήσει πίσω σου εδώ και πολύ καιρό.

Ακόμη και αν το «εδώ και πολύ καιρό» συνέβη ακόμη και σήμερα (ακόμη και τα σημερινά άσχημα γεγονότα) .

 Ορκίσου στο να θεραπευτείς γενικά και συγκεκριμένα. Και γράψε το σε ένα χαρτί ώστε να σε  βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις όσα πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου:

Υπόσχομαι να ζω και να είμαι  στο τώρα 24 ώρες το 24 όρο .Αυτό σημαίνει πως θα βάλω στην άκρη λόγια και καταστάσεις που υπάρχουν  ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο μου  ή ανάμεσα σε μένα και στα παιδία μου.  Θα σταματήσω να κουράζω τόσο πολύ τον εαυτό μου και θα βρίσκω χρόνο  να γυμνάζομαι και στο να τρέφομαι πιο υγιεινά.  Θα διαλογίζομαι 2 φορές την ημέρα . Θα εξασκηθώ στον σωστό τρόπο ομιλίας και πράξεων προς τους άλλους και προς τον εαυτό μου ( δηλαδή το να σκέφτεσαι , να μιλάς θετικά και αισιόδοξα σε σένα και στους άλλους και να φροντίζεις με πράξεις τον εαυτό σου)”

Σκέψου για όλα όσα πρέπει να κάνεις και για όσα θέλεις να κάνεις με σκοπό να θεραπευτείς .

 Όταν θα γράφεις τον όρκο σου φαντάσου πως κάθε υπόσχεση είναι ένα διαμάντι πάνω σε μία κορώνα. Και η κορώνα αντιπροσωπεύει την  ουσία της θεϊκής δύναμης, αντλώντας αυτή την ζωτική δύναμη απ 'ευθείας μέσα στο πνεύμα και το σώμα σου.

 Και επειδή θα σου είναι δύσκολο να κρατήσεις  αυτές τις υποσχέσεις καλό είναι να κουβαλάς πάντα μαζί σου ένα αντίγραφο από το χαρτί με τις υποσχέσεις που έγραψες .

 Ώστε να το ακουμπάς και να σου θυμίζει να μένεις  στο τώρα , όταν  θα νιώθεις  πως η σκέψη σου πάει σε καταστάσεις του παρελθόν.

 Επίσης όταν θα παρεκτρέπεσαι μπορείς  να επαναλαμβάνεις  τις εξής φράσεις :

Είμαι γεμάτος από την ενέργεια της αντοχής και της τιμής. Οι Σκέψεις και τα λόγια μου μεταφέρουν την δύναμη της  ίδιας της δημιουργίας.”

 

Τέταρτο τσάκρα :

 

Συμβολίζει την ενέργεια της ομορφιάς και της αρμονίας .

 Συμβολίζει τον γάμο , την εσωτερική ένωση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος μέσα στο άτομο.

 Το τσάκρα αυτό είναι το μεσαίο και είναι ανάμεσα στα 3 κάτω και στα 3 πάνω τσάκρα .

 Είναι το τσάκρα από το οποίο  μας δίνει τους τρόπους με τους οποίους κατανοούμε την αγάπη .

Είναι η πιο δυνατή δύναμη που τρέχει μέσα μας.

 Τα εξής συναισθήματα δηλώνουν πως το τσάκρα αυτό δεν λειτούργει σωστά:

 Όταν νιώθουμε πως δεν μας αγαπάνε, τον πόνο όταν χάνουμε κάποιον που αγαπάμε,  ή όταν αναγνωρίζουμε πως η σχέση αυτή δεν μας γεμίζει ποια .

 Η Αγάπη που εξυπηρετεί μόνο το εγώ μας και η κτητικότατα , μας στραγγίζουν την ενέργεια μας .

 Όταν αγαπάμε κάποιον ή κάτι με άνευ  όρους, εμποδίζουμε την ελεύθερη ροή της ενέργειας .

 Επίσης και  : πικρία, ζήλια, και η έλλειψη της συγχώρεσης, δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε να αγαπήσουμε , δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας.

Όλα τα παραπάνω μας αποτρέπουν από τον συμβολικό γάμο των εσωτερικών ενεργειών μας και από το να μπορέσουμε να υποσχεθούμε  να μας αγαπάμε , να έχουμε κώδικα τιμής , και από το να προστατεύουμε την  συναισθηματικής μας ενέργειας.

 Η  Θεραπεία μας  απαιτεί την ενέργεια της αγάπης, ειδικά αγάπη και φροντίδα προς τον εαυτό μας .Κάνε κάτι που να σε ευχαριστεί κάθε μέρα ή να ζεις κάθε μέρα με ευγνωμοσύνη, να είσαι ευγνώμων για την κάθε μέρα που ξημερώνει.

Χρησιμοποίησε κασέτες  διαλογισμού, απαλή μουσική, γιόγκα, ή μασάζ για να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι ήσυχος-ήρεμος , έτσι ώστε η αίσθηση της αρμονίας να μπορεί να διεισδύσει μέσα στο πνεύμα και το σώμα σου καθημερινά.

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να  επαναφέρουμε την ενέργεια στο τέταρτο  τσάκρα :

 

Ξεκίνα με το να κάνεις κάτι για σένα  που πάντα ήθελες να το κάνεις,  αλλά μία ζωή το αναβάλεις για διάφορους λόγους.

Διάβασε ποιήματα  που θα σε γεμίσουν με έμπνευση και δύναμη.

Γράψου σε μαθήματα ζωγραφικής, χορού , γλυπτικής , κάποιου μουσικού οργάνου , σχεδίου ή ότι άλλο θα ήθελες.

Άκου μουσική που θα σε κάνει να νιώθεις γαλήνια.

Ταξίδεψε σε μέρει που δεν έχεις ξανά πάει.

Πάνε αγόρασε το ζωάκι που πάντα ήθελες αλλά ποτέ δεν το έκανες.

Το να δράσεις κάνοντας πράξει μια σου επιθυμία, αυτή σου η κίνηση πάντα θα σου  στέλνει πίσω ενέργεια και αγάπη.

Το να αγαπάς ανθρώπους σου δίνει θεραπευτική ενέργεια . Για αυτό βρες χρόνο και γιόρτασε με όσους αγαπάς  το γεγονός πως τους έχεις στην ζωή σου και το γεγονός πως είσαι και εσύ στις ζωές τους.

Δείξε τους τι σημαίνουν για σένα.

Συνειδητά κατάλαβε πως υπάρχει αγάπη στην ζωή σου  και να είσαι ευγνώμων για αυτήν την αγάπη.   Συνειδητοποίησε πως είναι ένα υπέροχο δώρο αυτή η αγάπη , την οποία και την  δίνεις και την παίρνεις . Όταν θα θες να συνδεθείς με μία ανώτερη δύναμη κάνε τον εξής οραματισμό :

Δες και νιώσε πως είσαι συνδεδεμένος με την θεϊκή δύναμη-ενέργεια.

Και φαντάσου πως η ενέργεια ρέει πίσω μέσω της σύνδεσης σου αυτής και πάει μέσα σου.

 Απελευθέρωσε μέσα σε αυτήν την ενέργεια όλες σου τις ανάγκες και τους φόβους σου.

Δες την ενέργεια αυτή να ξανά γυρνά στου ουρανούς (από εκεί που ήρθε) ,σαν να είναι ένα γράμμα το οποίο στάλθηκε και παραδόθηκε σε έναν φίλο.

 Δες το σώμα σου και την ζωή σου ως μια πνευματική οντότητα.

 Τώρα φαντάσου πως μέρη τις ενέργειας σου μεταφέρουν  μηνύματα αγάπης προς όλους τους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι .  Και νιώσε την ενέργεια τις δικής τους αγάπης να γυρνά μέσα σου.

Τώρα φαντάσου η ενέργεια σου να μεταφέρει μηνύματα αγάπης στον κόσμο γύρω σου.

Συνδέσου με την ενέργεια της φύσης και όλης της ζωής .

Δες τον εαυτό σου τόσο μεγάλο όσο ο γαλαξίας  και ικανό να συμπεριλάβει  στην καρδιά σου την

Θεία ενέργεια που υπάρχει από την  ρίζα όλης της δημιουργίας.

Νιώσε να δονήσε συγχρονισμένα με αυτή την ενέργεια.   

Νιώσε και δες να γίνεσαι ένα με αυτή την ενέργεια η οποία ενέργεια είναι η ίδια ενέργεια της ζωής.

Η αγάπη είναι μια δύναμη καθαρισμού. Η αγάπη μας δίνει την δύναμη να καθαρίσουμε το βάρος από τα συναισθήματα του παρελθόντος .

Δες και νιώσε  αυτή η ζωτική δύναμη να υπερπηδά τις εκτροπές που μπορεί να έκανε η ενέργεια σου μέσα σε γεγονότα του παρελθόντος.

Νιώσε να φεύγει το βάρος αυτό από το μυαλό και το σώμα σου.

Φαντάσου πως η συναισθηματική σου επιβάρυνση βγαίνει ορμητικά έξω από το σώμα σου και την ενέργεια σου ,  σαν συντρίμμια (λάσπη, σκουπίδια…) μέσα σε ένα ρεύμα νερού.

Με καθαρισμένο το όραμά σου, μπορείς πλέον να δεις και να εκτιμήσεις  όλα αυτά που έχεις  στην ζωή σου, ακόμα και την ιστορία σου, όλα αυτά που έζησες και σε  έφεραν στην παρούσα στιγμή. Στο σήμερα, στο τώρα.

Νιώσε την ομαλή επίδραση που έχει επάνω σου  αυτό το καθάρισμα .

Τώρα δες αυτή την χαλαρωτική ενέργεια ως το αγαπημένο σου σύμβολο που αντιπροσωπεύει την εσωτερική  σου γαλήνη και αρμονία.

Καθώς θα το φαντάζεσαι αυτό επανέλαβε τα εξής: “Ζητώ από το Θείο ( ή όπου πιστεύεις )  να γεμίσει το σώμα και το πνεύμα μου με την θεραπευτική δύναμη της αγάπης,  με αρκετά ισχυρή τρόπο  ώστε να μπορώ να αισθάνομαι τη δύναμή αυτής της ενέργειας . Χρειάζομαι αυτή τη δύναμη, έτσι ώστε να μπορώ να με θεραπεύσω και να ζήσω μια πλήρη ζωή .”

 

Το πέμπτο τσάκρα:

 

Αντιπροσωπεύει : Τον καθαρισμό .

Την αγνή χρήση της θέλησης.

 Αφορά τον τρόπο που φερόμαστε στους άλλους .   

Αφορά τον καθαρισμό μας από τα λάθη μας και αυτό επιτυγχάνεται  όταν τα αναγνωρίζουμε ανοιχτά . Δίχως να νιώθουμε ενοχές αλλά και ούτε με το να τα αρνούμαστε.

Την ικανότητα μας να μιλάμε ειλικρινά στους άλλους και για τους άλλους.

Να σεβόμαστε την δύναμη που κατέχει η αλήθεια.

Το 5 τσάκρα ευδοκιμεί όταν εξασκούμε την ικανότητα μας για συμπόνια και δεν κρίνουμε τους άλλους σκληρά και άδικα.

Όταν κρίνουμε εμάς τους ίδιους και τους άλλους ή όταν μας υπερασπιζόμαστε για το πόσο άδικα κρίναμε κάτι ή κάποιον ή η ανεντιμότητα  ή όταν προστατεύουμε το ψέμα μας , φέρνει ανισορροπία στο τσάκρα και στο σώμα .

Οι αρνητικές ψυχικές στάσεις προκαλούν μια χημική αντίδραση , γεμίζοντας το σώμα με αδρεναλίνη  και συχνά αυτό  οδηγήσει σε χρόνια εξάντληση, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Με την «εξομολόγηση» μπορούμε  να ανακτήσουμε  την ενέργεια των λαθεμένες κρίσεις και ψέματα μας.

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να επαναφέρουμε την ενέργεια στο 5  τσάκρα :

 

Ομολόγησε στον εαυτό σου τα προβλήματα που έχεις δημιουργήσει σε σένα και στους άλλους.

Γίνε συγκεκριμένος σε όσα πεις ( πες τα με λεπτομέρειες και όχι αόριστα) .

Με το να καθαρίσεις με αυτό τον τρόπο την θέληση σου και το τσάκρα αυτό, βοηθάς στην αυτό θεραπεία σου και ακόμη και ο οραματισμός σου θα δυναμώσει απίστευτα πολύ.

Κάνοντας την παρακάτω άσκηση να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου την αλήθεια.

Πάρε χαρτί και γράψτε  τα παραπτώματα και τις εσφαλμένες κρίσεις που έχεις κάνει  και μετά κάψτε το χαρτί.  Βοηθά πολύ στην θεραπεία αλλά όχι τόσο από το να τα πεις σε κάποιον που μπορεί να σου δώσει την ενέργεια της συχώρεσης. Είναι όμως προτιμότερο να κάνεις έστω αυτό παρά να μην κάνεις  τίποτα. Γιατί αμη τι άλλο θα σου φύγει το βάρος της ντροπής .

Κλείσε τα μάτια και σκέψου τα άτομα με τα οποία έχεις  ανοιχτές υποθέσεις όπως περιγράψαμε παραπάνω.

 Σε ποιον νιώθεις  πως θα πρέπει να πεις κάτι για να ανακτήσεις το πνεύμα σου;

Ποιος συνεχίζει να σε σαστίζει ή να σε προβληματίζει?  

Οι σχέσεις είναι μυστήρια από μόνα τους , από το πώς εμφανίστηκαν  στη ζωή μας, μέχρι το  γιατί ήρθαν. Σκεφτείτε τες  συμβολικά.

Με ποιο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμβάλει θετικά στην ζωή σου?  

Προσκάλεσε  την δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης και της ευγνωμοσύνης να έρθουν μέσα σου.

 Δες τις ενέργειες αυτές να υπάρχουν γύρω σου και γύρω στους ανθρώπους που έχεις σκεφτεί.   Αναγνώρισε πως δεν ξέρεις τους πνευματικούς ή καρμικούς ή της μοίρας , λόγους για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποί ήρθαν ή υπάρχουν στην ζωή σου.  Θα μπορούσαν κάλλιστα να έπαιξαν ή να παίζουν  τον καταλυτικό ρόλο για να ενεργοποιηθεί τέλεια μία επιτυχία .

Φαντάσου πως συμβολικά συνομιλείς μαζί τους.

Εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον ρόλο που έπαιξαν ή παίζουν  στην ζωή σου και την ευκαιρία που υπήρξες και εσύ στην δική τους.

Με τον καθένα ξεχωριστά καθώς θα τον σκέφτεσαι πες τα εξής: “Σε διατηρώ- κρατώ σε ευγνωμοσύνη και αποσύρω τα κομμάτια ενέργειας μου με τα οποία σε έκρινα. ”

Μετά  συγκεντρώσου σε όσους έχεις υποτιμήσει και κατακρίνει και κράτα τους σε συμπόνια (δες να στέλνεις την δύναμη της συμπόνια και να τους αγκαλιάζει , να τους κυκλώνει και να τους γεμίζει ).

Δες τον θυμό σου απέναντι σε αυτούς που σε  υποτίμησαν και σε κατέκριναν , ως ένα σύννεφο μακριά από σένα.  Επέτρεψε το  να επιπλεύσει πολύ μακριά.

Με κάθε αναπνοή δώσε ισοπαλία ανάμεσα στον θυμό και στην συχώρεση και ανάπνεε την ενέργεια της συχώρεσης.  

 

Το έκτο τσάκρα :

 

Αντιπροσωπεύει την ικανότητα να βλέπουμε καθαρά και συμπονετικά και επίσης, συμβολίζει το τρίτο μάτι.

Αντιπροσωπεύει την ικανότητα μας να επικαλεστούμε την θεϊκή δύναμη και σοφία ώστε να μας καθοδηγήσει στις επιλογές και αποφάσεις μας .

Κάθε κομμάτι της ζωής μας είναι εξίσου σημαντικό στην ζωή μας ως σύνολο αλλά και στο σύμπαν .

Μας βοηθά να αποδεχτούμε πως η ζωή μας είναι σημαντική ακόμη και αν δεν μπορούμε να δούμε την  συνολική συνεισφορά μας.

Όταν το τσάκρα αυτό δεν δουλεύει σωστά :   

Αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας και τις ικανότητες μας, μας υποτιμάμε , μας συγκρίνουμε με τους άλλους,  θεωρούμε πως δεν αξίζουμε .

Όταν παύουμε να πιστεύουμε πως αξίζουμε, συμπεριφερόμαστε στους άλλους με :  εχθρότητα, φθόνο, και τους υποτιμάμε κρίνοντας τους.

Αυτού του είδους τα συναισθήματα μας οδηγούν στο να νιώσουμε πως «η ζωή μας δεν πάει πουθενά» . Εθελοτυφλούμε σε όλα τα καλά που μπορούμε να προσφέρουμε στις ζωές των άλλων. 

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να επαναφέρουμε την ενέργεια στο 6  τσάκρα :

 

Οραματίσου  - φαντάσου τις ενέργειες : της Θείας  κατανόησης  και της  Θείας συλλογισμού.

Οραματίσου  - φαντάσου πως έχεις ανυψωθεί και μπορείς να δεις πέρα της περιορισμένης ορατότητας που είχες για να βλέπεις την ζωή σου .  Και τώρα από εκεί που είσαι μπορείς να δεις την ζωή σου ολόκληρη  μέσα από έναν μαγικό ή θεϊκό μεγεθυντικό φακό .  

Χρησιμοποίησε το γεγονός πως τώρα μπορείς να δεις την ζωή σου ολόκληρη (από την αρχή έως το τέλος της), για να δεις την αλήθεια , πως η ζωή σου έχει σκοπό και νόημα πέρα από ό, τι μπορείς να κατανοήσεις. 

Από αυτή την οπτική θέση που είσαι , κάλεσε την θεϊκή δύναμη του συλλογισμού ( η δύναμη να μπορούμε να σκεφτόμαστε λογικά και να κατανοούμαι τα μηνύματα γύρω μας ) μέσα σου.

Μην περιμένεις  μια λεκτική απάντηση στο αίτημά σου, περίμενε μια ενεργητική απάντηση, την αίσθηση  της σαφήνειας και της κατεύθυνσης. 

Πες στον εαυτό σου το εξής: “Υποδέχομαι την θεϊκή ενέργεια της σοφία και του συλλογισμού μέσα μου , μέσα στην ψυχή και το πνεύμα μου.  Και απελευθερώνω τις αποφάσεις που έχω πάρει για το κατά πόσο αξίζουν (έχουν αξία) η δική μου ζωή και οι ζωές των άλλων . Αποδέχομαι την ιερότητα της ζωής μου, και πιστεύω ότι η ζωή μου είναι στις υπηρεσίας του Σύμπαντος ( αποδέχομαι πως η ζωή μου είναι ιερή και έχει αξία . Αποδέχομαι πως η ζωή μου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του σύμπαντος ή πως απλά υπάρχει λόγος πολύ σημαντικός που ζεις και υπάρχεις)  ”

Συνδέσου τώρα με την δύναμη της επίκλησης : “Δέχομαι ότι η Θεία συλλογισμός έχει προτεραιότητα από όλα  και από όλες τις απόψεις  που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου.”

 Αφέσου  από τις δικές σου απόψεις και αξίες, και επίτρεψε την άγνωστη σοφία του Θείου - που την αισθάνεται σαν κενό χώρο- να εισέλθει στην  συνείδησή σου.

Φαντάσου ένα άδειο δωμάτιο . Φαντάσου ένα ηλιοβασίλεμα. Φαντάσου  μία πανσέληνο. Φαντάσου μία απέραντη θάλασσα. Φαντάσου μία νύχτα με ξαστεριά.  Φαντάσου οτιδήποτε-οποιαδήποτε εικόνα που θα καθαρίσει τις εγκόσμιες σκέψεις σου από τη συνείδησή σου, για να αφήσει χώρο για κάτι πιο εμπνευσμένο.

Νιώσε τον εαυτό σου να επεκτείνεται σε μέγεθος , στο μέγεθος του σύμπαντος , και ανάπνευσε αυτό το μέγεθος βάζοντας το μέσα σου ( να πάρεις τόση μεγάλη ανάσα όσο είναι το μέγεθος σου και να την βάλεις μέσα σου)  και πες: “Απελευθερώνω τις ανθρώπινα περιορισμένες  σκέψεις που έκανα  προς τους άλλους και προς τον εαυτό μου. Ζω με εμπιστοσύνη και δεν έχω άλλα ερωτήματα.”

Πλέον οτιδήποτε σκέψεις αποδυνάμωναν το πνεύμα σου δεν υπάρχουν πια.

 

Το έβδομο τσάκρα :

 

Μας βοηθά να φτάσουμε στο επίπεδο της αντίληψης που μας επιτρέπει συνειδητά να βιώσουμε την ενέργεια την θεϊκή και την ενέργεια  της χάριτος.

Η ενέργεια αυτού του τσάκρα διαλύει τους φόβους , σου ανοίγει την καρδιά , απελευθερώνει τους περιορισμούς του μυαλού σου, σε βοηθά να ευλογηθεί όλη η ζωή σου.

Σε βοηθά να συνδεθείς και να επικοινωνήσεις με την ενέργεια του θεού.

Όταν το τσάκρα αυτό δεν λειτούργει σωστά τότε θα βιώνεις τα παρακάτω:

Έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης στο Θείο , φόβο για κάθε πτυχή της ζωής σου, από το τι  θα σου συμβεί αύριο , μέχρι το κλείσιμο της ζωής σου σε αυτή τη γη.

Δεν νιώθουμε ασφαλείς σε τίποτα, ζούμε με ανασφάλεια και αβεβαιότητα .

Παραμένουμε στο να βιώνουμε το παρελθόν μας κάθε μέρα και να το αφήνουμε να επηρεάζει την ζωή μας  δυσμενώς.

Και επειδή κοιτάμε πίσω , δεν εκτιμάμε την χάρη και την καθοδήγηση που μας προσφέρεται σε κάθε λεπτό της ζωής μας, ούτε μπορούμε να δούμε την πληρότητα τις κάθε στιγμής. 

Από όλα τα τσάκρα αυτό είναι το μοναδικό που δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια να το καθαρίσεις και να το ενεργοποιήσεις. Μία απλή προσευχή φτάνει.

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να επαναφέρουμε την ενέργεια στο 7  τσάκρα :

 

Φαντάσου πως βγάζεις τις πρίζες από την ενέργεια σου ή σταματάς  την ενέργεια σου από το να πηγαίνει  , από ότι δεν χρειάζεσαι να κουβαλάς άλλο πια στην ζωή σου. 

Άφησε πίσω σου όλα τα συναισθηματικά και ψυχολογικά βάρη από τα όσα έχεις ζήσει.

Άφησε πίσω σου το στρες που σου προκαλούν οι άλλοι  και το να ανησυχείς για τους άλλους,  που τόσο καιρό κουβαλούσες. 

Στο κενό που άφησαν όλα αυτά που αφήνεις πίσω σου , γέμισε το με μία φωτεινή ενέργεια από την ένωση του θειου μέσα στο σώμα και στο πνεύμα σου.

Δες και νιώσε τον εαυτό σου να θεραπεύεται.

Συγκεντρώσου στις ενέργειες  που αντιπροσωπεύουν το στενό δεσμό ανάμεσα σε εσένα και τον Θεό.

Πες στον εαυτό σου: “Δεν συγκεντρώνομαι σε κάτι , δεν έχω ερωτήσεις. Αδειάζω τον εαυτό μου από όλα τα βάρη και τις ανησυχίες . Είμαι ενωμένη-ος .”

 Άφησε το μυαλό και τις  σκέψεις  σου να πάνε να κοιμηθούν καθώς μπαίνεις σε μια κατάσταση απροσεξίας (αφήνεσαι ελεύθερος ) και ενότητας .

Νιώσε την ενέργεια που ρέει από το στέμμα σου μέσα στο κέντρο του σώματος σου και κατευθύνετε στο τσάκρα της ρίζας και από εκεί πάλι γυρνά πίσω . Διεισδύει μέσα σου με ανεξήγητη, απερίγραπτη πνευματική ευεργεσία. Το αξίζεις . Το δικαιούσαι. Άπλα ζήτησε το. Είναι η δική σου ζωτική δύναμη, το κομμάτι σου που σε συνδέει με το άμορφο , απρόσωπο απόλυτο.

 

Το όγδοο τσάκρα:

 

Αυτό το τσάκρα δεν επηρεάζει άμεσα : το φυσικό μας σώμα, την προσωπικότητα μας, τα συναισθήματα μας, την ψυχολογία μας.

 Το όγδοο τσάκρα περιέχει τα αρχετυπικά πρότυπα μας, τις πεποιθήσεις μας,  τα διεθνώς αναγνωρισμένα θέματα ή τις εικόνες που παρέχουν μια απρόσωπη, συμβολική άποψη των ανθρώπινων εμπειριών μας. Αυτό το τσάκρα είναι ο συνδετικός κρίκος ή η γέφυρα ανάμεσα στην προσωπική μας συνείδηση ​​και την απρόσωπη, μεγαλύτερη συνείδηση ​​της αρχετυπικής διάστασης. Αν και δεν έχει αντίστοιχο στο σώμα μας, όπως τα επτά τσάκρα, βρίσκεται στην κορυφή του τομέα της ενέργειας που περιβάλλει και διαπερνά το σώμα και συνδέεται πιο άμεσα με το έβδομο τσάκρα της διορατικότητα. Είναι το εσωτερικό παιδί μας (αυτό που πληγώνεται από τις εμπειρίες τις παιδικές και γενικώς και τα κουβαλά όλα μέσα του και διαμορφώνει το πώς συμπεριφερόμαστε ως πληγωμένα άτομα.) .

Όταν το τσάκρα αυτό ή αλλιώς το εσωτερικό παιδί είναι πολύ πληγωμένο τότε:

 

 

1)      Εμφανίζεται ως το «ορφανό» - ενήλικας που έχει την πεποίθηση, πως οι γονείς του δεν του έδωσαν την αγάπη και την φροντίδα που έπρεπε και έτσι ως ενήλικας είναι ελλιπής.

2)      Εμφανίζεται ως ο «προφήτης» και γεμάτος από την δική του τρέλα παρασέρνει άλλους ως ηγέτης (παραθρησκευτικός ηγέτης , αυτούς που πείθουν ομαδικές αυτοκτονίες επειδή έρχεται το τέλος του κόσμου κ.τ.λ.)  σε σκοτεινά μονοπάτια , διαστρεβλώνει αλήθειες , σκέφτεται με πολύ σκοτεινό τρόπο . 

3)      Εμφανίζεται ως  «η μητέρα» αρχέτυπο είναι η καταχρηστική ή αμελής μητέρα-μια γυναίκα ανίκανη να εκπληρώσει τον αποδεκτό ρόλο της αγαπητής μητέρας , της μητέρας που  φροντίζει τα παιδιά της. 

4)      Εμφανίζεται ως  «ο ήρωας» αρχέτυπο να  είναι χρόνια εργασιομανής ή διασώστης.

 

 

Πώς να ενεργοποιήσουμε και να επαναφέρουμε την ενέργεια στο 8  τσάκρα :

 

Επειδή το τσάκρα αυτό σε συνδέει με μία παγκόσμια , συμβολική διάσταση της ζωής, για να συνδεθείς με αυτή την ενέργεια , πρέπει συνειδητά να δώσεις χρόνο στο να ερμηνεύσεις- να εξηγήσεις  τα γεγονότα και τις σχέσεις τις ζωής σου ως το πώς όλα αυτά σου δημιούργησαν τις συγκεκριμένες πεποιθήσεις για την ζωή.  Δηλαδή να μπορέσεις να αναλύσεις πως η κάθε σχέση και γεγονός που σε στιγμάτισε , σε πλήγωσε , τι πεποίθηση σε ανάγκασε να δημιουργήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γεμίσετε με αρνητικά συναισθήματα. Σκοπός είναι να εξασκηθείς στο να  τα βλέπεις με συμβολικό μάτι . Ώστε να αποκοπείς από όποια συναισθήματα θετικά ή αρνητικά που σου δίνουν τα γεγονότα αυτά . Και να παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες , ώστε να καταφέρεις να  δεις τι μαθήματα ή καθοδήγηση «κρύβουν» τα γεγονότα αυτά για εσένα .

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Επειδή το να μάθετε να τα βλέπετε συμβολικά δεν είναι εύκολο , ξεκινήστε με το να ελέγχετε το πώς αντιδράτε – αντανακλάτε στο κάθε γεγονός. 

Αντί να το σκεφτείτε στο πρώτο πρόσωπο , περιγράψτε την σε ουδέτερο πρόσωπο.

 

Είχα μία διαφωνία με το αφεντικό μου = Μία διαφωνία προέκυψε ανάμεσα σε 2 ανθρώπους.

Ο πατέρας μου με υποτιμούσε πάντα κάθε φορά που έκανα κάτι που δεν του άρεσε = Ένας ενήλικας ο οποίος ήταν απογοητευμένος με τη ζωή του επέλεξε να το αντισταθμίσει αυτό με το να μειώνει τους άλλους γύρω του.

 

Κάνοντας το αυτό δεν εθελοτυφλείτε από τα συναισθήματα και έτσι μπορείτε να δείτε καθαρά το γεγονός.  Σε τωρινά γεγονότα θα σας βοηθά και να αντιδράτε σοφότερα, σε γεγονότα του παρελθόντος θα σας βοηθήσει να βρείτε τη καλό βγήκε και πως βελτιωθήκατε ως άνθρωποι από το γεγονός.

Τώρα κοίτα στην δική σου ζωή , στις δικές σου πράξεις, αν και εσύ έχεις κάνει κάτι παρόμοιο σε κάποιον .  

Μόλις ολοκληρώσεις την άσκηση , μπορείς να συνδεθείς με 8 τσάκρα λέγοντας :

 “Απελευθερώνομαι  από όλες τις  ψευδαισθήσεις μου, και αποδέχομαι πλήρως τη βούληση του Θείου ως κατευθυντήρια δύναμη στη ζωή μου. ".”

 

 

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ για τον καθαρισμό των τσάκρα

 

Ο διαλογισμός αυτός  προέρχεται από έναν αμερικάνο-γεννημένο λάτρη και πολύχρονο μαθητής του Satya Sai Baba ο οποίος τώρα ζει και διδάσκει στην Ινδία

Θα πρέπει να πραγματοποιείται σε μια ήσυχη περιοχή όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς  για τουλάχιστον δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά.

1. Καθίστε με ίσια την πλάτη, είτε σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα, κλείστε τα μάτια σας, και έχετε  επίγνωση των επτά τσάκρα μέσω της απεικόνισης, αίσθηση-σκέψης , ή διαίσθηση. Φανταστείτε , αισθανθείτε- σκεφτείτε  , ή διαισθανθείτε ότι τα τσάκρα σας  ανοίγουν , όπως τους φακούς μιας  κάμερας.

2. Νιώστε ή απλά σκεφτείτε πως υπάρχει μία χρυσή μπάλα φωτός,  στο μέγεθος μίας μπάλας του μπάσκετ , μερικά εκατοστά πάνω από το κεφάλι σας.

. Νιώσε ή σκέψου ένα καφετί -χρωματισμένη δέσμη ή καλώδιο φωτός που φθάνει από το πρώτο τσάκρα  ή αλλιώς  ρίζα τσάκρα,  στο κέντρο της γης, αυτό ονομάζεται το καλώδιο γείωσης.

3. Πάρε ανάσες με φυσικό τρόπο, εισπνοή και νιώσε την κοσμική ενέργεια να κατεβαίνει από την χρυσή μπάλα φωτός που είναι λίγο πιο πάνω από το κεφάλι σου ,  μέσω τον 7 τσάκρα σου, κατεβαίνει μέσα στην σπονδυλική σου στήλη  , και μέσα στο τσάκρα της ρίζας. Μέσα στην ίδια αναπνοή νιώσε την ενέργεια της γης να έρχεται μέσω των ποδιών σου στο τσάκρα της ρίζας . Αφήστε τις 2 ενέργειες να συναντηθούν , να ανακατεύουν, και να συγχωνευτούν  εκεί.

4. Κρατώντας την αναπνοή σου μόνο όσο είναι εύκολο και νιώθεις άνετα ,  νιώσε αυτή την ανακατεμένη  ενέργεια  να καθαρίζει το τσάκρα της ρίζας.

5. Εκπνεύστε, και αφήστε την βρώμικη ενέργεια να πέσει κάτω στο καλώδιο της γείωσης και από εκεί  στο κέντρο της γης. Αυτό δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην γη . Η γη το καίει καθώς φτάνει στον φλεγόμενο κέντρο της.  

6. Επαναλάβετε την διαδικασία ,χρησιμοποιώντας όσες αναπνοές χρειάζονται για να καθαρίσετε όλα τα τσάκρα .  φανταστείτε ή νιώστε τα τσάκρα από όλες τις οπτικές πλευρές :πάνω , κάτω, δεξιά, αριστερά , πίσω , εμπρός, μέσα έξω – πως έχουν καθαριστεί πολύ προσεχτικά και εντατικά.

7. Όταν νιώσετε πως το τσάκρα της ρίζας έχει καθαριστεί, προχωράτε στο επόμενο. Πρώτα ξεκινήστε ξανά εισπνοή και τη συγχώνευση των δύο πηγών ενέργειας μέσα στο τσάκρα της ρίζας.   Μετά καθώς κρατάτε την αναπνοή σας προχωρήστε τις ανακατεμένες πλέων ενέργειες στο επόμενο τσάκρα που θα καθαρίσουν και δουλέψτε εκεί με τις επόμενες αναπνοές . Η βρώμικη ενέργεια πρέπει πάντα να ξεβράζετε σαν τα τραβάτε το καζανάκι μέσα από τον σωλήνα γείωσης με κάθε εκπνοή.   

8. Έαν νιώσετε πως κάποιο από τα τσάκρα σας , η ενέργεια του επηρεάζεται από κάποιον άλλον από την ζωή σας , που ζει ή έχει πεθάνει,  περικυκλώστε το με ένα λευκό φως το οποίο θα το προστατεύει από αυτή την επιρροή , που η επιρροή αυτή μπορεί να έρχεται με την μορφή ιδεών για το τι άτομο είστε.

9. Η απαιτούμενη συγκέντρωση που χρειάζεται αυτή η διαδικασία , μπορεί να μαζέψει στο επάνω μέρος του σώματος μία ενέργεια η οποία μπορεί να την νιώσετε ή όχι. Αν την νιώσετε θα είναι σε μορφή έντασης . Για να απαλλαγείτε από αυτήν την ένταση , αφού έχετε καθαρίσει όλα τα τσάκρα σας, στραφείτε –σκύψτε  προς τα εμπρός όσο πιο μακριά μπορείτε. Εάν μπορείτε, αγγίξτε το μέτωπό σας στο πάτωμα και βάλτε τις παλάμες των χεριών σας στο πάτωμα. (Αν κάθεστε σε μια καρέκλα, αγγίξτε  τις παλάμες σας στο πάτωμα.)Νιώστε την ένταση να μετακινείται από την κορυφή του κεφαλιού προς το κούτελο , προς τους ώμους, προς τα χέρια και μετά προς την γη. Πάρτε βαθιές ανάσες και χαλαρώστε μέχρι να νιώσετε πως η ένταση έφυγε τελείως . Τώρα καθίστε όπως ήσασταν πάλι και ξεκουράστε τα μάτια σας κλείνοντας τα.

10. Τώρα ορίστε  το χώρο σας. Αρχίστε παίρνοντας  μια αίσθηση από το όριο της αύρας σας. Επεκτείνεται συνήθως περίπου δεκαπέντε πόδια από το σώμα.

11. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την ψυχική ενέργεια σας, αισθανθείτε να πιέζετε την αύρα σας προς τα έξω μέχρι να είναι περίπου δέκα μέτρα σε ακτίνα. Στη συνέχεια, αφήστε την να ξανά γυρίσει  πίσω στη φυσική της  θέση, ως ένα τεντωμένο λάστιχο που ξανά γυρνά πίσω.

12. Τώρα αισθανθείτε πως τραβάτε την αύρα σας ακριβώς πάνω στο δέρμα σας . Στη συνέχεια, αφήστε την να αναπηδήσει πίσω στη φυσική της  θέση.

13. Γεμίστε την αύρα σας με ένα εκθαμβωτικά φωτεινό χρυσό και λευκό  φως. Αν θέλετε, μπορείτε να αισθανθείτε την παρουσία σε αυτό το φως της θεότητας με την οποία αισθάνεστε πιο κοντά ή πιο αγαπητά.

14. Καταλήξτε να τυλίξετε την αύρα σας σε ένα  τυρκουάζ φως  για να κρατήσει την ενέργεια μέσα.

15. Κάντε το βήμα 9 .

16. Αφού τελειώσετε τον καθαρισμό των τσάκρα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να θυμηθείτε μια στιγμή, σύντομη , όπου βιώσατε μια αίσθηση της υπερβατικότητας, έχοντας ενωθεί  με τα πάντα με τη μία.  Δεν χρειάζεται να είναι μία στιγμή πνευματική από την χρήση μίας προσευχής ή από διαλογισμό .  Μπορεί να σας δημιουργήθηκε μια αίσθηση της ενότητας με τον φυσικό κόσμο ή μια φευγαλέα αίσθηση της υπέρβασης του χρόνου και του χώρου, ακούγοντας  μουσική, ζωγραφίζοντας,  κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ένωσης, ή ακόμα και από μια αθλητική εμπειρία. Φέρτε εκείνη τη στιγμή στη συνείδηση ​​τώρα και αφήστε την ενέργεια της, αυτό το αίσθημα υπερβατικότητας, να  διαπεράσει την ύπαρξή σας, το αίσθημα αυτό είναι σαν να έχετε  συνδεθεί σε βαθύτερο επίπεδο με τον  Θεό ή με το άπειρο, την  απεραντοσύνη. Νιώστε το , βιώστε την σύνδεση αυτή έστω για  ένα δευτερόλεπτο .  

17. Πάρτε ό, τι έχετε λάβει από αυτή την εμπειρία, και βάλτε το σε κάθε τσάκρα, πηγαίνοντας  από τη βάση προς την κορυφή.

18. Κάντε το βήμα 9. Καθίστε και ανοίξτε τα μάτια σας .

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  

 

Θα αναφέρω περιληπτικά τι αναφέρει στο βιβλίο για τα παρακάτω και θα γράψω πλήρες μόνο τις ασκήσεις .

 Θα τα βάλω αριθμητικά – πρώτο τσάκρα με το πρώτο μυστήριο -   

 

1

 

Αντιπροσωπεύει : Πρέπει να ξεκινήσεις να βλέπεις και να επανεξετάσεις την ζωή σου και την οικογένεια που έχεις , ως το περιβάλλον στο οποίο είναι γραφτώ να αναπτυχτείς πνευματικά και ψυχικά.

Δεν είναι τυχαίο που έχεις αυτή την ζωή και αυτή την οικογένεια.

Μόνο μέσα από όλα αυτά θα μπορέσεις να γίνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς.  

Βρίσκοντας  και ολοκληρώνοντας  τον σκοπό της ζωής σου. 

Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για μερικούς , η αποδοχή αυτής της αλήθειας , είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα στο να αρχίσουν να κλείνουν οι πληγές που άφησε η οικογένεια και να αφήσεις πίσω , τον θυμό , την οργή, την αγανάχτηση.   

Τα παιδικά τραύματα είναι τα πιο δύσκολα στο να θεραπευτούν.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αποδέχονται τώρα ότι με κάποιο τρόπο συμμετείχαν στην επιλογή της ζωής στην οποία ενσαρκώθηκαν, και ότι τα πάντα γι 'αυτή την  ζωή είναι γραφτά να γίνουν ώστε να γίνει μέσα από αυτά  μια πνευματική εμπειρία μάθησης, μπορούν να χάσουν εύκολα αυτού του είδους  την αντίληψη όταν έρχονται  αντιμέτωποι με τις επώδυνες παιδικές αναμνήσεις. 

Η παραβίαση που μπορεί να νιώθεις επειδή η οικογένεια σου δεν σου  έδωσε την συναισθηματική και ψυχολογική  υποστήριξη που είχες ανάγκη , είναι ένα τραύμα πολύ βαθύ  πέρα του προσωπικού – είναι επίσης ένα αρχετυπικό τραύμα.   

 

Προτείνω να πίνεις νερό το οποίο με κάποιο τρόπο το έχεις κάνει να είναι ιερό- ιδιαίτερο  για σένα:

Βάλε μερικούς κρυστάλλους σε ένα δοχείο νερού και άστα στον ήλιο ή  πρόσθεσε βότανα που συνδέονται με την εσωτερική κάθαρση και άφησε τα να  μουλιάσουν .

Καθώς θα πίνεις το νερό αυτό , να σκέφτεσαι πως απελευθερώνεις  την τοξικότητα που σε συνδέει με την βιολογική οικογένειά σου (ή οποιαδήποτε "οικογένεια" της  οποίας  είσαι πλέον μέρος, συμπεριλαμβανομένης και της  εργασίας σου –τους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεσαι .)

Να είσαι σε επίγνωση πως στην ουσία αποδέχεσαι και εύλογης το σύνολο της ζωής σου έτσι όπως ξεδιπλώνεται στον φυσικό κόσμο. 

 

2

 

Αντιπροσωπεύει : Ο καθένας από εμάς έχει ένα Θεϊκό πνεύμα μέσα μας.  

Κάθε πρόσωπο με το οποίο έχουμε μια ένωση (το οποίο συναντάμε) , θετική ή αρνητική, περιέχει μια Θεία σύνδεση. Θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στους  άλλους με θετικές  σκέψεις και όχι αρνητικά, με την επίγνωση ότι κάθε μία από τις σχέσεις μας περιέχει σε κάποιο επίπεδο έναν  πνευματικό σκοπό.

Όταν το δεύτερο τσάκρα είναι ενωμένο με το μυστήριο της Κοινωνίας με ένα θετικό τρόπο, αυτό συμβάλει στο να επικεντρώνεται  στην οικοδόμηση μιας υγιούς, καθαρής, και μη απειλητικής σχέσης με τα χρήματα, την δύναμη, και το σεξ.

Μια αίσθηση ασφάλειας θα είναι πάντα παρούσα, δίνοντας την αίσθηση ότι δεν έχει σημασία τι προβλήματα προκύπτουν στη φυσική ζωή ενός ατόμου, γιατί πάντα θα υπάρχουν λύσεις και θα το νιώθει αυτό.

 Παρ 'όλα αυτά, το να μάθεις να αποδέχεσαι πως οι άνθρωποι που σου πατάνε τα κουμπιά σου και σε νευριάζουν ,  είναι εκεί για κάποιο  σκοπό, δεν είναι τυχαία εκεί,  είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πάρεις πίσω την ενέργεια που έχεις επενδύσει στη διατήρηση αυτής της αρνητικής σχέσης .

 

Η τελετουργία της Κοινωνίας:

 

Σε ένα χαρτί γράψε τα ονόματα των ανθρώπων με τον οποίων θες να μοιραστείς θετική ενέργεια ή  αυτών με τους οποίους υπάρχει αρνητική σχέση .

Αν θες γράψε και για αυτούς που θες πάντα να είναι ασφαλείς.

Πες μια προσευχή με πρόθεση: “Τοποθετώ αυτό το όνομα στον βωμό ή στην αγία τράπεζα (όποιο θέλετε επιλέξτε ή βάλτε μία δική σας έκφραση) επειδή θέλω να ζητήσω……(και γράφεις , να μοιραστώ θετική ενέργεια, να είναι πάντα ασφαλείς, να λυθεί η αρνητικότητα αναμεταξύ μας…)“

Αν και  το τελετουργικό αυτό το κάνεις μόνος , μπορείς αν θες να κόψεις  ψωμί(όπως είναι η θεια κοινωνία), συμβολίζοντας έτσι την επιθυμία σου να μοιραστείς την θετική ενέργεια με τους ανθρώπους που αναφέρεσαι,  ως τρόπος αποστολής της χάριτος.

Μπορείς επίσης να πεις , “Η Πρόθεσή μου είναι ότι η θεία χάρη που στέλνω γαλουχεί ή θεραπεύει αυτή τη σχέση. Ειλικρινά ευλογώ τη δύναμη αυτού του μυστηρίου στο να πράξει με αυτό τον τρόπο.”

Τελειώνοντας το  τελετουργικό , κατανάλωσε  λίγο  από το ψωμί και πες  μια σύντομη προσευχή ευχαριστίας.

 

3

 

Αντιπροσωπεύει : Αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις σου και το  να ζεις μέσα σε ένα κώδικα τιμής. Ένα ταξίδι στην ανακάλυψη της πραγματικής έννοιας της αυτοεκτίμησης και της ακεραιότητας, την ικανότητα να αντέξεις τις προκλήσεις της φυσικής ζωής και να ζήσεις σύμφωνα με έναν προσωπικό κώδικα τιμής .

Ψέματα και εξαπάτηση κυριαρχούν στην πολιτική ,στην δημόσια ζωή, ακαδημαϊκοί, των επιχειρήσεων, και ακόμη και τις τέχνες. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας δεν έχουν σχεδόν κανένα   έγκυρο πρότυπο ως μοντέλο ρόλου από το  οποίο να διαμορφώσουν την δική τους αίσθηση τιμής.  

Είναι η υπόσχεση προς  τον εαυτό σου, ότι πάνω απ 'όλα δεν θα διαπραγματευτείς τα όρια της αξιοπρέπειας για το υλικό κέρδος.

Αυτός ο κώδικας τιμής, ως εκ της φύσεώς του, περιλαμβάνει τη διατήρηση του λόγο σου (να τηρείς τον λόγο σου) , να μην λες  ψέματα, να κρατάς τον εαυτό του υπόλογο για τις πράξεις σου.

Αυτού του είδους η δύναμη της αυτοεκτίμησης μπορεί μόνο να κερδηθεί .

Η έλλειψη υγιούς αυτοεκτίμησης σε κάνει ευάλωτο σε αρνητικές απόψεις και παρατηρήσεις  και να υποκύπτεις  στην κυρίαρχη θέληση των άλλων.

Σε κρατά σε διαρκή αμφιβολία για την ικανότητά σου να παίρνεις  αποφάσεις για τον εαυτό σου.

Επιπλέον, η αυτοεκτίμηση είναι η ρίζα της  διαισθητικής ικανότητας.

Η διαίσθηση δεν προέρχεται από την κατανάλωση χορτοφαγικής διατροφής ή από το να περπατάς τρία μίλια την ημέρα ακούγοντας χαλαρωτική μουσική στο Walkman σου. Προέρχεται από τον αυτοσεβασμό και από το να έχεις το θάρρος να ανταποκριθείς στις δικές σου σκέψεις + συναισθήματα.

Ωστόσο, η διαίσθηση δεν είναι η ικανότητα να δούμε το μέλλον, αλλά η ικανότητα να αναγνωρίζουμε ότι οι διαταραχές που συμβαίνουν στο μυαλό και το σώμα μας είναι τα σήματα που μας λένε ότι η τωρινή μας κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

Για παράδειγμα: ότι είναι καιρός να αφήσεις τη δουλεία που κάνεις  και να προχωρήσεις.

Η πόρτα που επιδιώκουμε δεν θα ανοίξουν μέχρι να έχουμε λάβει τα πρώτα βήματα για να την ανοίξουμε εμείς .

Αυτό είναι ένα κομμάτι της ανάπτυξης σου που απαιτεί από εσένα  να πάρεις ρίσκα  στο φυσικό κόσμο, έτσι ώστε να μάθεις να βασίζονται στον εαυτό σου.

Μόνο με το να παίρνεις ρίσκα  μπορείς να συγκεντρώσεις την δύναμη που χρειάζεται . Αυτό το είδος της δύναμης οδηγεί στην διαίσθηση και  στην συνέχεια στο θάρρος. Και το θάρρος είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε διαισθητικά τα σήματα καθοδήγησης που μας λένε να προχωρήσουμε με τη ζωή μας. Όταν δεν τα  ακούτε αυτά τα σήματα οδηγούμαστε  σε απώλεια ενέργειας , αυτοσεβασμού, και στο τέλος απώλεια  της υγείας μας .

 

Η τελετουργία του Χρίσματος (επιβεβαιώσεις , Επικύρωσης)

 

 

Πάρε ένα τετράδιο και γράψε τον δικό σου προσωπικό κώδικα τιμής.

Αυτό θα κάνει ακόμη πιο ζωντανό και ρεαλιστικό ποιος είναι όντως ο  κώδικας σου , επενδύοντας  το με την αύρα της επίσημης σύμβασης με τον εαυτό σου, που μεταφέρει την δύναμη του όρκου και της υπόσχεσης .

Σε αυτό το τετράδιο θα γράφεις συχνά σαν να είναι  ημερολόγιο, αναλύοντας και επεξεργάζοντας τις πράξεις σου και τις κρίσεις της ζωής σου.  

Για να ξεκινήσεις , γράψτε ένα ζήτημα-θέμα-γεγονός  το οποίο έχει τη δυνατότητα να θέσει σε κίνδυνο τον κώδικα τιμή σου, ή ένα ζήτημα-θέμα-γεγονός  όπου σε έκανε να μην τηρήσεις τον κώδικα τιμής σου.

Στην συνέχεια γράψε, “Χρειάζομαι καθοδήγηση σε αυτό το θέμα-ζήτημα-γεγονός .”Τώρα κλείσε αυτό το ιερό τετράδιο και τοποθέτησε το  στον « βωμό» ( να θεωρείς ιερό ή σημαντικό το τετράδιο σου και φαντάσου πως το τοποθετείς στα χέρια του θεού ή σε ότι πιστεύεις , στην μοίρα , στα χέρια της ζωής ή του πεπρωμένου ….) σου .  

Έχε την πίστη – την πεποίθηση  ότι η καθοδήγηση θα έρθει, είτε μέσα από ένα όνειρο ή από μια  συνομιλία ή από τον ερχομό του  σωστού  βιβλίου. Αλλά να ξέρεις  ότι θα φτάσετε στη ζωή σου όπως και να έχει.

 

4

 

Αντιπροσωπεύει : Το να δεσμευτείς να αγαπάς τον εαυτό σου.  

Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε , να τιμάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας , να τον αποδεχόμαστε έτσι όπως είναι , στην αρρώστια και στην υγεία, μέχρι το πνεύμα μας να  αναχωρεί από το σώμα σας. 

Εάν δεν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ,δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υγιής και υποστηρικτική σχέση με έναν άλλον άνθρωπο .

Μόνο τότε , μπορούμε να αναπτύξουμε, στον ιστό των κυττάρων μας, τη δύναμη να πιστεύουμε ότι η φροντίδα του εαυτού μας, δεν είναι μια πράξη εγωισμού, αλλά ένα απαραίτητο πνευματικό έργο.

Αγαπώντας τον εαυτό σας σημαίνει να ακούμε τα μηνύματα που έρχονται από την καρδιά μας.

Σε αντίθεση με τη διαίσθηση- τρίτο τσάκρα-, το οποίο μας οδηγεί στο φυσικό επίπεδο, η καθοδήγηση που προέρχεται από την καρδιά μας, μας  μιλάει για τη σημασία του να κάνουμε μόνο εκείνα τα πράγματα που μπορούμε να βάλουμε όλο μας το είναι, που η καρδιά μας θα τα θέλει σαν τρελή .

Ακλουθώντας αυτό που μας λέει η  καρδιά μας,  οδηγούμαστε  στην πιο ικανοποιητική πορεία που μπορούμε να περπατήσουμε.

Ωστόσο, η φωνή της καρδιάς μπορεί να μας τρομάζει  διότι συχνά απειλεί τις άνετες ορθολογικές επιλογές που έχουμε κάνει με βάση την λογική μας .

Αλλά σκεφτείτε τις συνέπειες του να μην ακούμε και ακλουθούμε την καθοδήγηση της καρδιάς: κατάθλιψη, σύγχυση, την άθλια αίσθηση ότι δεν βαδίζουμε στο αληθινό μονοπάτι της ζωής μας, αλλά και το να βλέπουμε την ζωή μας από απόσταση , μη τολμώντας να την ζήσουμε αληθινά.

Ενοχή μπορεί να γίνει η αιτία στο να μας είναι δύσκολο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας , δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ένοχοι, αν φροντίζουν τον εαυτό τους προτού φροντίσουν τους ανθρώπους που εξαρτιούνται από αυτούς .

Συγχωνεύοντας  αυτό το μυστήριο με τη διδασκαλία του τέταρτου τσάκρα - να τιμάς τον  εαυτό σου  - μας επιτρέπει να ξυπνήσει το  πάθος μέσα μας-όχι  το πάθος προς τη φυσική ένωση με ένα άλλο πρόσωπο, αλλά το πάθος για να απελευθερώσουμε  τα ταλέντα ή να φτιάξουμε  μια διαφορετική ζωή.

 

Η τελετουργία του γάμου:

 

Διάλεξε από την ντουλάπα σου , φτιάξε, ή αγόρασε ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ , που το λατρεύεις και αντιπροσωπεύει την ομορφιά , την αγάπη και σου θυμίζει όλα τα καλά που έχεις στην ζωή σου και όλα τα καλά σχετικά με σένα ως άνθρωπος.

Ακόμη και ένα φρέσκο λουλούδι ή κάποιο δώρο που σου έκανε κάποιος τον οποίο εκτιμάς αφάνταστα κάνει.  

Ότι και αν αποφασίσεις να επιλέξεις θα αντιπροσωπεύει την υπόσχεση σου να εκτιμάς τον εαυτό σου , να τον φροντίζεις , να τον αγαπάς και να τον τιμάς , σε αυτή τη ζωή.

Τοποθέτησε το στον βωμό σου (νοερά ή και πραγματικά κάνοντας πως το ακουμπάς εκεί ) και εξέφρασε την πρόθεση σου πως το αντικείμενο αυτό του επιτρέπεις να παίξει τον ρόλο να σου υπενθυμίζει πως αξίζεις και πως γεννήθηκες για να αξίζεις ως άνθρωπος.  

Κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη να γαλουχήσεις τον εαυτό σας, πήγαινε στον βωμό σου ( κάνε ένα συρτάρι να είναι ο βωμός βάζοντας εκεί όλα τα ιερά σου αντικείμενα από τις ασκήσεις που περιγράφονται εδώ, βάλε φαντασία) , ,άγγιξε το αντικείμενο αυτό.

Υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι θα πρέπει να είσαι ένας στοργικός σύντροφος για τον εαυτό σου όσο και για οποιονδήποτε άλλον.

 

5

 

Αντιπροσωπεύει :  Οι ψυχολογική και συναισθηματική δαίμονες μας καταβροχθίζουν και να μας κάνουν να δούμε όλους τους άλλους ως ανέντιμους, διεφθαρμένους, φοβισμένους, από την ενοχή αρνητικών πράξεων που νομίζουμε πως έχουν κάνει .

Όταν αυτοί οι δαίμονες πάρουν τα ηνία της ζωής μας , καταβρεχόμαστε από την ενέργεια της παράνοιας και δεν είμαστε ικανοί μετά να μπορέσουμε να εμπιστευτούμε κανέναν .

Το να ταπεινωθούμε σε κάποιον  παραδεχόμενοι πως κάναμε όλα όσα δεν θα έπρεπε να έχουμε κάνει διορθώνει την ενέργεια αυτή.

 Όπως και η αναγνώριση πως οι επιλογές που κάνουμε  στην ζωή μας  έχουν συνέπειες.

 

Η τελετουργία της εξομολόγησης:

 

Εάν καίτε τα πράγματα εξωτερικά, δεν θα τα καίτε εσωτερικά.

Πάρε όσο συνειδητό χρόνο χρειάζεσαι, μία φορά την βδομάδα  , ίσως την Κυριακή , γράψε σε ένα χαρτί ποιες από τις επιλογές σου ( που έκανες) ήταν αρνητικές και σου κόστισαν ενέργεια.

Αυτές είναι οι επιλογές που δεν βελτιώνουν την  ζωή σου ή την ζωή κάποιου άλλου.

Στη συνέχεια κάψε το χαρτί σε ένα μπολ στο βωμό σου, και καθώς  ο καπνός ανεβαίνει στον ουρανό, πες μία  δική σου προσευχή ζητώντας μεγαλύτερη συνείδηση, έτσι ώστε να μην επαναλάβεις αυτές τις αρνητικές επιλογές.

Αν προτιμάς , άναψε  ένα κερί, αντί να κάψεις  το χαρτί, αλλά εξακολούθησε  να σκέφτεσαι  αυτές τις αρνητικές επιλογές που έκανες να διαλύονται και να επιστρέφει σε σένα η ενέργεια που ξόδεψες σε αυτές.   

 

6

 

Αντιπροσωπεύει : Αλλαγές βγαλμένες από κίνητρο .  

Μπορούμε να μελετήσουμε την έννοια της συμπόνιας ,της  αγάπης και της φιλανθρωπίας χωρίς πότε στην πραγματικότητα να τις εφαρμόζουμε. 

Η εφαρμογή τους περιλαμβάνει πράξεις αγάπης και το να δώσεις φροντίδα  προς τους άλλους , αλλά όλα αυτά πρέπει να σου έρχονται αυθόρμητα, με φυσικό τρόπο όχι να τα κάνεις με το ζόρι. 

Αλλά όταν αυτές οι πράξεις υποκινούνται από αδυναμία, η οποία εκδηλώνεται ως ανάγκη για αναγνώριση και αυτό-ικανοποίηση, έχουν μολυνθεί και μπορεί να γίνουν  μια μορφή αποπλάνησης και όχι συνεισφοράς.

Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να καυχιόμαστε για την όποια βοήθεια προσφέρουμε , οι άλλοι το βλέπουν δεν χρειάζεται να τους το λέμε κιόλας.

Το μόνο μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε αυτές τις ιδιότητες με ακεραιότητα, αναγνωρίζοντας τες πως υπάρχουν ζωντανές μέσα μας. 

Όταν  αγνοούμε αυτούς  τους θησαυρούς μας, δεν σημαίνει ότι δεν τους βλέπουμε.

Αλλά  σημαίνει ότι κρατάμε το εγώ μας υπό έλεγχο, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τα δώρα μας αυτά  για να χειραγωγήσουμε αυτή την αφθονία.

Παράδειγμα : Μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αγαπηθούν βαθιά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αποδυναμώσουμε  τους άλλους από τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους αγαπάμε.

Σοφή κρίση και η πραγματική έννοια της συμπόνιας.

Η σοφή  κρίση είναι, παραδόξως, η δυνατότητα να μην κρίνουμε τους  άλλους καθόλου , αλλά να αναζητάμε μια συμπονετική κατανόηση του γιατί ένα άτομο έχει γίνει αρνητικός ή τοξικός.

 (Ας δώσουμε προσοχή στο πώς αλληλεπιδράν με τους άλλους (αλλά και εμείς οι ίδιοι πως αλληλεπιδράμε με τους άλλους ) : Ήταν για να τους κρίνουν ; ή μήπως ήθελαν  απλά να τους εντυπωσιάσουν; Μήπως επιθυμούσαν  την αναγνώριση από αυτούς; Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα με τα οποία φροντίζουν ή βοηθάνε τους;)

 

Η τελετουργία της Χειροτονίας:

 

Αυτό το τελετουργικό μπορεί να εφαρμοστεί είτε στην καθημερινή δουλειά σου , όποια και αν είναι αυτή , ή για κάτι  συγκεκριμένο που σου ανάθεσαν να κάνεις  ή για κάτι για το οποίο συμφώνησες να αναλάβεις.

Με το να  χειροτονήσεις  την δουλειά σου , αναγνωρίζεις  ότι  αυτό που κάνεις είναι ιερό έργο, ακόμη και αν η δουλειά σου είναι  το άδειασμα πάπιες ή έχεις αναλάβει  το νοικοκυριό ή την λειτουργία μιας εταιρείας.

Βλέποντας αυτό που κάνεις ως ιερό, έχεις  περισσότερες πιθανότητες να κάνεις  το καλύτερο δυνατό που μπορείς  και να αποφύγεις τις  πρόχειρες προσπάθειες.

Επίσης πρέπει να καταλάβουμε πως για να μας έχει ανατεθεί αυτό που κάνουμε  , είμαστε οι κατάλληλοι για αυτό.

Για άλλη μια φορά, προετοίμασε λίγο νερό με τον ιδιαίτερο τρόπο:  τοποθετώντας μερικά κρύσταλλα ή έλαια αρωματοθεραπείας για να το ενεργοποιήσεις , όπως  ένας ιερέας ευλογεί το αγίασμα.

Γράψε το όνομα της δουλειάς σου σε ένα χαρτί και τοποθέτησε το στον βωμό σου ή πάρε το νερό και άλειψε το ή αν προτιμάς βάλτο  πάνω σε όποιο αντικείμενο (είτε αφορά την δουλειά σου ή όχι αλλά κάτι να αντιπροσωπεύει την δέσμευση σου αυτή)  αντιπροσωπεύει για σένα την επιθυμία σου να κάνεις με αγάπη και ειλικρίνεια αυτό που σου έχει ανατεθεί να κάνεις.

 Ότι και αν επιλέξεις καθώς θα το κάνεις ,να σκέφτεσαι πως έχεις την πρόθεση να κάνεις την «δουλειά» σου κάτι το ιερό για σένα (και θα το κάνεις με αγάπη ).

 

7

 

Αντιπροσωπεύει : Μας προσφέρει μια πειθαρχία μέσω της οποίας μπορούμε να ζούμε στην παρούσα στιγμή.

 Αναπνέοντας  την δύναμη της ζωής μας κρατώντας ζωντανό το παρελθόν είναι σαν να επιλέγουμε να ζούμε μέσα σε ένα μαυσωλείο.

Δεν είναι γραφτό σε εμάς να κουβαλάμε μέσα μας τον παρελθόν και να το κρατάμε ζωντανό , δεν είναι αυτός ο σκοπός μας που υπάρχουμε.

 Ότι τελείωσε , τελείωσε , πάει .

Το να χρησιμοποιούμε  την ενέργεια μας για να τροφοδοτούμαι  γεγονότα ή σχέσεις που  έχουν περάσει προ πολλού , είναι σαν να δίνουμε το φιλί της ζωής  σε ένα πτώμα, με την ελπίδα να αναστηθεί. 

Το κόστος αυτών των ενεργειών τόσο για το σώμα όσο και για  το πνεύμα μας  είναι τεράστια..

Το τέλος της νιότης σου, το τέλος του γάμου, το κλείσιμο μιας σχέσης, το να βγεις στην σύνταξη, το να αφήσεις πίσω το σπίτι που ζούσες…  , όλα αυτά είναι παραδείγματα των σταδίων της ζωής που συνεχώς αλλάζουν και τελικά δεν είναι πλέον κομμάτι σε  αυτό που είμαστε σήμερα.

Στο βασίλειο των σκέψεων μας και των συναισθημάτων μας , μπορεί να χορηγηθεί μία φορά την ημέρα, γιατί σηματοδοτεί την επιθυμία μας να απελευθερωθούμε από  τις περιττές αποσκευές που κουβαλάμε μαζί μας.

 

 

Η τελετουργία του έντονου Ευχελαίου:

 

Αντιπροσωπεύει : Ξεκίνα ρωτώντας τον εαυτό σου, - Πόση ενέργεια αποστράγγιση αυτό από μένα;

Στην καθημερινή μου ζωή πόσο πολύ κουβαλάω θέματα από γεγονότα και ανθρώπους που έχουν πεθάνει και είναι και άχρηστα πια  ;

Σε ένα χαρτί γράψε πόσο άχρηστο βάρος από το παρελθόν νιώθεις πως κουβαλάς διαρκώς μαζί σου.

Τοποθέτησε το χαρτί σε ένα πυρέξ ή πήλινο μπολ στο βωμό σου, και κάψτο ανάβοντας  ένα σπίρτο .

Καθώς θα φλέγετε, οραματίσου- φαντάσου , πως λύνονται τα δεσμά που σε κρατούσαν δεμένο με το συμβάν ή με πολλά γεγονότα και επιτρέπεις την ενέργεια σου να επιστρέψει , βλέποντας την ενέργεια να επιστρέφει.   

Αν προτιμάς, βρες ένα μικρό αντικείμενο που συμβολίζει το γεγονός  (παράδειγμα :-για ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, ας πούμε, ένα μικρό αυτοκινητάκι κάνει) και αλείψετε το με το αγίασμα που έχεις ετοιμάσει.

Πες μια προσευχή στην οποία θα απελευθερώνετε η  ενέργειά σου από το γεγονός που συμβολίζεται από το εν λόγω αντικείμενο.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όπως «Δεν το θέλω αυτό στη ζωή μου άλλο  πια." Καθώς  νιώθεις την ενέργεια σου να επιστρέφει, πες  μια σύντομη προσευχή ευχαριστίας.

 

Σχετικά με μένα και τον λόγο που έκανα αυτό το site

2012-07-21 20:43

 

Σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την σελίδα για να μοιραστώ μαζί σας  διάφορα που κατά καιρούς  πέφτουν στην αντίληψη μου , αλλά και τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες  σαν δοκιμάζω κάποια από αυτά που σας λέω .  Είτε είναι  τεχνικές οραματισμού , είτε είναι το πόσο με βοήθησε η ανάγνωση κάποιου βιβλίου  ή κάποιες θεραπείας  (όλες οι έρευνες που θα διαβάζεται εδώ είναι φυτικές  και αφορούν την ίδια την φύση , τροφές ή βότανα ή ακόμη και προσεγγίσεις  με τρόπους εναλλακτικής ιατρικής .   Οτιδήποτε αφορά μη κλασική ιατρικής αλλά ακόμη και οικολογία )

Υποστηρίζω με όλη μου την ψυχή τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης από την προσωπική μου εμπειρία .  Και στην δική μου ζωή μέσα σε μία νύχτα όλα άλλαξαν όταν μου παρουσιάστηκε  ένα πρόβλημα υγείας , για το οποίο ταλαιπωρήθηκα πολλά χρόνια και   οι γιατροί  (μεγάλα ονόματα και μη ) κάνανε το ένα λάθος μετά το άλλο και στην αντιμετώπιση του γενικώς  και στην φαρμακευτική του αντιμετώπιση. Ακόμη και όταν έγινε το χειρουργείο η μετέπειτα πορεία ήταν γεμάτη λάθη , μου πήρε 4 φρικτά χρόνια να αναρρώσω   και από την έλλειψη φροντίδας από τους τότε ανθρώπους που είχα κοντά μου , αλλά και από τα επανωτά λάθη των γιατρών .  

Εκεί που νόμιζα πως όλα είχαν τελειώσει  και πως θα ξανά άρχιζα να ζω μέσα σε 30 μέρες χαράς ( το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω σε ντίσκο να χορέψω 3 ώρες ασταμάτητα χαχαχαχαχαχαχαχ ) η ζωή μου έστειλε το μεγαλύτερο μάθημα που θα έπαιρνα ποτέ μου !!  Την πρώτη φορά απλά είδα ποιοι από τους ανθρώπους γύρω μου άξιζαν να είναι κοντά μου και τι πράγματα έπρεπε να αλλάξω , η ολική μου – τότε – και ψυχολογική κατάρρευση με ώθησε στο να κάνω ψυχοθεραπεία  και να απαλλαγώ οριστικά από κρίσεις πανικού και αγοραφοβίας και αναμνήσεις άσχημες και να πάψω να είμαι το θύμα , να αποδεχτώ την εσωτερική μου δύναμη και να τα βρω με τον εαυτό μου .  ( και μη φανταστείτε πως βρήκα την τέλεια θεραπεύτρια αμέσως, όχι ήταν η  3 που άλλαζα ). 

Εφόσον λοιπόν είχα ξεδιαλύνει και κόψει τους δεσμούς που με κρατούσαν αιχμάλωτη στο παρελθόν και στην θέση θύματος , με το πρώτο πρόβλημα υγείας , ήρθε και το δεύτερο , το οποίο ήταν αποτέλεσμα στα τόσα λάθη που είχαν γίνει από τους γιατρούς  στο πρώτο πρόβλημα  .  Και σε αυτό οι λανθασμένες διαγνώσεις και τα επικίνδυνα λανθασμένα φάρμακα συνεχίστηκαν .  Δεν ήξεραν τι είχα και ο καθένας έλεγε τα δικά του , άκουσα 3 διαφορετικές ανίατες ασθένειες  να μου λένε και γιατροί με  ονόματα , έκλαψα πολύ , όχι επειδή δεν υπήρχε γιατρειά , όχι επειδή με τα τόσα λάθη  είχα φτάσει στο σημείο και πέθαινα αλλά επειδή θύμωσα με τους πόνους και με το να μην μπορώ να ζωγραφίσω , να διαβάσω και και και   . Σε κάθε σχόλιο του στυλ θα πεθάνεις δεν θα προλάβεις να έρθεις στο επόμενο ραντεβού , σε κάθε  άκουσμα πως δεν υπάρχει θεραπεία εγώ γέλαγα και έλεγα μέσα μου « με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι , επειδή εσύ δεν ξέρεις την θεραπεία δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει , εγώ θα την βρω γιατί υπάρχει , είναι εκεί έξω απλά εσύ δεν την ξέρεις.» 

Ξανά τάματα , έχοντας και την εμπειρία από το πρώτο θέμα υγείας στο οποίο είχα βιώσει το θαύμα που είχα ζητήσει , δεν είχα αφήσει λείψανα αγίων  που να μην είχα προσκυνήσει σαν άκουγα πως τα έφερναν στην πόλη μου .   Πήγαινα και στο αγαπημένο μου μοναστήρι αλλά τίποτα αυτή την φορά …..έπρεπε να τα ζήσω όλα αυτά για κάποιο σκοπό …… για να μην σας κουράσω ……….. με την βοήθεια του Θεού και το ένστικτο μου  έφυγα από την κλασική ιατρική και άρχισε ο αγώνας  σε εναλλακτικούς τρόπους και διάγνωσης και αντιμετώπισης .

Εκεί άρχισαν οι διαγνώσεις να είναι ίδιες ,  και μέσω του ματιού και με ένα ειδικό μηχάνημα που σκαναρε το σώμα  και αργότερα με τον θεραπευτή που κατέληξα , όλα λέγανε το ίδιο , επιτέλους  ο κάθε θεραπευτής έβαζε το λιθαράκι του μέχρι που  βρήκανε τι είχα και ναι  και εκεί μου λέγανε πως κανονικά θα έπρεπε να είχα πεθάνει , ζω από θαύμα επειδή έχω τόση θέληση για ζωή που δεν επέτρεψα το σώμα μου να πεθάνει και ας ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση .

Και ναι σε όλα όσα είχα όσο ακραία και αν ήταν υπήρχε θεραπεία αλλά έπρεπε να κάνω και πάλι υπομονή , τουλάχιστον οι πόνοι ηρεμούσαν με γιατροσόφια της φύσης !! Η ποιότητα ζωής μου  άλλαζε προς το καλύτερο !! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΣΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ .

Διάβασα πολλά μα πάρα πολλά βιβλία με το πώς να αλλάξεις την ζωή σου  με το να σκέπτεσαι σωστά  , δοκίμασα ένα σωρό τεχνικές  και βρήκα τι μου ταιριάζει .   Κατάλαβα  γιατί έπρεπε να ζήσω όσα έζησα και ήρθε η απόλυτη εσωτερική γαλήνη , αποδέχτηκα τους πόνους και όσα βίωνα .  Ναι είχα ξεσπάσματα θλίψης  αλλά δεν κρατούσαν πλέων πολύ , μόνο λίγες ώρες , έχοντας τα σωστά όπλα γέμιζα και γεμίζω με θετική ενέργεια πανεύκολα !!

Ναι κατέβαζα βιβλία από διάφορες σελίδες δίχως να τα αγοράζω , λεφτά δεν υπήρχαν  , έπρεπε να βρω τρόπο να με σώσω , όμως όταν μπορούσα αγόραζα ένα -ένα και ακόμη το κάνω , τα βιβλία  που με βοήθησαν και τα χάριζα στην βιβλιοθήκη ώστε άτομα δίχως λεφτά να μπορούν να έχουν πηγές  να λάβουν τα μηνύματα που θα τους δώσουν κίνητρα για να ζήσουν.  Μακάρι να το κάνουν όλο και ποιο πολλοί αυτό !!!.......

Σας έγραψα όλα τα παραπάνω για να καταλάβετε γιατί έκανα αυτή την σελίδα , γιατί λατρεύω να βοηθάω και να μοιράζομαι όσα μαθαίνω . Δεν έγραψα τι αρρώστιες είχα και τι θεραπείες έκανα για να μην επηρεαστούν ευαίσθητοι άνθρωποι που εύκολα  ταυτίζονται και παίρνουν λάθος αποφάσεις  για την ζωή τους.

Μέσα σε όσα έζησα γνώρισα ανθρώπους  εκπληκτικούς , έμαθα τις αντοχές μου και πώς να κάνω τα δικά μου «θαύματα» , έμαθα να εκτιμώ  την ζωή , ανακάλυψα τα χαρίσματα μου και τις ικανότητες μου  !!! όλες οι ώρες, μήνες, χρόνια που έμεινα κλεισμένη σε ένα σπίτι , σε ένα άρρωστο σώμα , σε έναν υπολογιστή ψάχνοντας να βρω να κάνω δημιουργικά πράγματα , όλες οι ώρες που επένδυσα διαβάζοντας και κάνοντας πράξη όσα διάβαζα ΑΞΙΖΑΝ !!!!

Είτε έκλαιγα , είτε ένιωθα μόνη και αβοήθητη , είτε είχα όρεξη ή όχι , εγώ εκεί έκανα πράξη όσα διάβαζα,  συνέχισα να διαβάζω ώστε να μην επιτρέπω την μιζέρια να φωλιάζει  για πολύ, όσο διάβαζα τέτοια βιβλία τόσο πιο καλά ένιωθα !! Έκανα όλα όσα θα βρείτε στο ΒΙΒΛΙΑ .  Και μη νομίζετε πως ήταν εύκολο , και γω μόνη τα περνούσα και εγώ πόναγα τρελά και εγώ έκλαψα  και εγώ δεν ήθελα να σηκώνομαι από το κρεβάτι από τους πόνους  , θύμωνα σαν άκουγα την λέξη υπομονή , θύμωνα που δεν μπορούσα να ζωγραφίσω ,να περπατήσω , να έχω μια αγκαλιά να με κρατά.  Και εγώ έβαλα 30 κιλά και μισούσα το σώμα μου και ντρεπόμουνα να με βλέπουν .

Όμως όλα ξεπερνιούνται αρκεί να είμαστε έτοιμη να αλλάξουμε το πώς σκεφτόμαστε , εμείς  μετά από κάποια ηλικία προκαλούμε όσα μας συμβαίνουν επειδή δεν σβήσαμε τα άσχημα βιώματα μας .   οκ όταν ήμασταν παιδιά μας κάνανε ότι ήθελαν , μετά όμως είναι επιλογή μας αν θα μείνουμε θύματα ή θα ζήσουμε την ζωή μας , αν δεν απαλλαγούμε από τις κακές μας πεποιθήσεις –βιώματα οι αποφάσεις που θα παίρνουμε θα είναι πάντα λάθος . 

Η ζωή είναι υπέροχη !!

2012-07-21 12:59

Το νέο μας blog έχει ξεκινήσει από σήμερα. Παραμείνετε συντονισμένοι σε αυτό, και θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους. Μπορείτε να διαβάζετε νέες καταχωρήσεις σε αυτό το blog μέσω του RSS feed.

 

 

Ένα μου λατρεμένο τραγούδι γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια: www.youtube.com/watch?v=MttNW9_Ccg0  :Για μένα δηλώνει το πόσο λατρεύω την ζωή 

Προϊόντα: 1 - 6 από 6

Επικοινωνία

Φόρμα συμμετοχής

Παρακαλούμε συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες:

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας: