Τεχνική δεύτερη : τι μας προσφέρει , εδώ θα υπάρξουν αλλαγές την ζωή μας μιας και θα λέμε θετικές λέξεις στον εαυτό μας . Είναι παρόμοιο σχεδόν με τις άλλες μεθόδους για να λέμε στο μυαλό μας τι θέλουμε στην ζωή μας και να υπακούει , διαγράφοντας πεπο

2012-07-21 20:21

 

Καθίστε σε μία καρέκλα ή στον καναπέ ,  μην ξαπλώσετε , πρέπει να είστε σε κατάσταση  εγρήγορσης.   Δεν πρέπει να σας ενοχλήσουν για 10 με 20 λεπτά . Κλείστε τα ματάκια σας   και αφήστε το μυαλουδάκι σας  περιπλανηθεί για 10 με 20 δευτερόλεπτα  (μην αρχίσετε να μετράτε από μέσα σας ένα , δύο…………. Διασκεδάστε το ) αρχίστε να λέτε θετικές λέξεις στον εαυτό σας .  Δεν έχει σημασία αν θα σας έρχονται οι λέξεις αυτές ως εικόνες ή  ως ήχος ή …..

Παράδειγμα τι λέξεις μπορείτε να πείτε : ηρεμία , γαλήνη, υπομονή,  αγαπητός, καθαρή ενέργεια ,αγάπη…………

Μόλις τις τελειώσετε  ξανά γυρίστε σε αυτές και εστιάστε την προσοχή σας σε αυτήν που σας κυριεύει ,  αυτή που μένει στο μυαλό σας περισσότερο.  Παρατηρήστε την  και περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί .  Αφεθείτε μην προσπαθήσετε να ελέγξετε την κατάσταση . Καθώς θα παρατηρείτε την λέξη σας το μυαλό σας μπορεί να περιπλανηθεί σε άλλες σκέψεις  ή να παρατηρεί τους ήχους γύρω σας . Μπορεί και να αφαιρεθείτε τόσο πολύ  που να ξεχάσετε το γεγονός πως έπρεπε να παρατηρήσετε  την λέξη σας . Αν συμβεί κάτι από όλα αυτά μην ανησυχήστε απλά   ξανά γυρίστε στην λέξη σας.  Ακόμη και αν το μυαλό σας κολλήσει  σε μία άλλη λέξη δεν πειράζει παρατηρήστε την νέα λέξη.

Σαν τελειώσετε μην ανοίξετε τα μάτια σας αμέσως , με τα μάτια κλειστά τεντωθείτε  για 2 λεπτά  και σιγά, σιγά ανοίξτε τα .  Μην βιαστείτε να συνεχίσετε την ημέρα σας  γιατί μπορεί να νιώσετε  άσχημα και ίσως και λίγο πονοκέφαλο , αφήστε το σώμα σας να  ξε- χαλαρώσει με την ησυχία του .  Αν την άσκηση αυτή την κάνετε 2 φορές την ημέρα θα έχετε στο φουλ τα αποτελέσματα που  σας προσφέρει . Για 2 βδομάδες προσπαθήστε να το κάνετε αυτό 1-2 φορές την ημέρα , μετά κάντε το μέρα παρά μέρα  και μετά από άλλες 2 βδομάδες 1-2 φορές την βδομάδα …..

Με την εξάσκηση σε αυτό θα αρχίσετε να νιώθετε τα εξής : περισσότερη ενέργεια , σωματικά και ψυχολογικά  πιο ήρεμα και πιο θετικά,  θα είστε πιο χαλαροί σε όλα , θα αρρωσταίνετε πιο δύσκολα ,  λιγότερο στρες , κ.α.