Τεχνική πρώτη : πώς να σταματάμε τις σκέψεις μας ώστε να ηρεμεί το καημένο το μυαλό μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας

2012-07-21 20:21

 

Καθίστε αναπαύτηκα , κλείστε τα μάτια σας , και δώστε σημασία στις σκέψεις σας.  Αφήστε να σας έρχονται  κάντε το αυτό για 5 με 10 δευτερόλεπτα , μην αγχωθείτε κιόλας για το αν το κάνατε λίγο η περισσότερο , σιγά δεν χάλασε ο κόσμος .  Στην συνέχεια κάντε στον εαυτό σας  την εξής ερώτηση  : Από πού θα έρθει η επόμενη μου  σκέψη  ; κάνοντας  την ερώτηση αυτή θα διαπιστώσετε πως για ένα μικρό χρονικό διάστημα το μυαλό ηρεμεί και δεν φυτρώνουν άλλες σκέψεις  !! Είναι λες και το μυαλό σας κάνει παύση  διότι περιμένει να δει τι θα συμβεί .  Συνεχίστε το και κάθε φορά που θα σας ξανά έρχονται σκέψεις κάντε ή την ίδια ερώτηση ή παραπλήσιες . παράδειγμα :τι χρώμα θα είναι η επόμενη μου σκέψη? – πως θα μυρίζει η επόμενη μου σκέψη ; - πως θα δείχνει η σκέψη μου; ……. Να δίνεται προσοχή στο κενό ανάμεσα στις σκέψεις που έρχονται , δηλαδή το μικρό διάστημα με το που κάνετε την ερώτηση σας , τότε θα είναι που θα υπάρχει το απόλυτο  τίποτα!!!

Σκοπός είναι να δίνετε σημασία στο κενό ανάμεσα στις σκέψεις σας και μετά παρατηρήστε σαν τελειώσετε την άσκηση πως θα νιώθετε . Φυσικά χρειάζεται εξάσκηση .  Κάθε 15 δευτερόλεπτα είναι το πιο σωστό να κάνετε την ερώτηση , πόσο θα διαρκεί όλο αυτό? Όσο εσείς θέλετε .  

Απολάυστε την ηρεμία που θα νιώσετε , κάντε το όσο συχνά θα το έχετε ανάγκη στην διάρκεια της ημέρας .  Εννοείτε πως θα το εφαρμόζετε κάθε μέρα .   Όλοι μας θέλουμε θαύματα στην ζωή μας αλλά πρέπει να βοηθάμε και εμείς λιγάκι .