Το βιβλίο η δύναμη που είναι η συνέχεια του βιβλίου το μυστικό

2012-07-25 15:13

 

Το βιβλίο η δύναμη  ( The Power by Rhonda byrne ) που είναι η συνέχεια  του βιβλίου το μυστικό το λέει ξεκάθαρα και είναι ένα βιβλίο γεμάτο κίνητρα , για μένα τουλάχιστον , όσο το διάβαζα ένιωσα να γεμίζω με κίνητρα και να ξεσηκώνομαι , να βγαίνω από την βαρεμάρα του καναπέ  και του facebook  χαχαχαχχαχα και να κάνω δράση  για όλα όσα ήθελα να πετύχω .  Πραγματικά με βοήθησε να καταλάβω ακόμη πιο καλά όλα όσα έχω διαβάσει ως τώρα  για το θέμα της θετικής σκέψης  και πώς να γίνουν πράξη σωστά  με έναν πολύ απλοϊκό τρόπο  και μη κολλάτε στις υπερβολές που μπορεί να έχει το όποιο βιβλίο , σιγά και τι έγινε? Σημασία έχει τα όσα παίρνεις , όσα δεν σου ταιριάζουν απλά τα αφήνεις πίσω σου .  Αξίζει με τα χίλια η ανάγνωση του !!!

 

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ  σε όσους κάνουν σωστά την μέθοδο της θετικής σκέψης και σε όσους δεν τα καταφέρνουν και για αυτό εξακολουθούν να έχουν άσχημες καταστάσεις γύρω τους :

Μήπως συνεχίζεται να μιλάτε  και να εκφράζεστε πως υπάρχουν δυσκολίες στον τομέα των χρημάτων , της σχέσης , για μία αρρώστια ή πως οι πωλήσεως της εταιρίας σας έχουν πέσει?  Όλα αυτά είναι αρνητικές καταστάσεις τις οποίες λέτε και ξανά λέτε , δεν κάνετε συζητήσεις  για πράγματα που αγαπάτε , ούτε για το πώς ψάχνετε τις λύσεις σε όσα σας προβληματίζουν και πως είστε πεπεισμένος πως είναι θέμα χρόνου να τις βρείτε ( τις λύσεις ) .

Ακόμη και αν συζητάτε  για ένα δυσάρεστο νέο που ακούσατε στις ειδήσεις ή για κάποιο γνωστό σας άτομο ή για μια ενοχλητική κατάσταση που νιώσατε ή για το πόσο θυμώσατε από κάτι που έγινε στην διάρκεια της ημέρα σας  , εξακολουθείτε να μιλάτε για αρνητικά πράγματα . Το να μιλάτε για το πόσο άσχημη ήταν η μέρα σας  , για το πόσο αργήσατε  να πάτε στο ραντεβού σας , για την απίστευτη κίνηση που είχε σήμερα ,  απλά ελκύει περισσότερα γεγονότα για να σας κάνουν να συνεχίσετε να νιώθετε  το ίδιο αρνητικό συναίσθημα που νιώθατε όλη μέρα. 

Μιλήστε για τα όσα καλά σας συνέβησαν στην διάρκεια της ημέρας , για τα ραντεβού που πήγαν μία χαρά , για την κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία της ημέρας .  Μιλήστε για το πόσα λεφτά θέλετε να βγάζετε το μήνα,  μιλήστε μόνο για όσα θέλετε να σας συμβούν ή σας έχουν συμβεί.   Όσοι τα καταφέρνουν περνούνε περισσότερο χρόνο να λένε όσα θέλουν να πετύχουν παρά τα όσα άσχημα που μπορεί να τους έτυχαν και την κάθε αναποδιά .  Αν για παράδειγμα λέτε διαρκώς το πόσο απεχθάνεστε το αφεντικό σας  στέλνετε πολύ δυνατή αρνητική ενέργεια και σε αυτόν και στην σχέση σας μαζί του αλλά και γενικώς , οπότε  θα ελκύσετε αρνητική αντίδραση από το αφεντικό σας και διάφορα στραβά για να συνεχίσετε να είστε στο ίδιο αρνητικό συναίσθημα .  Αν όμως λέτε πως στον χώρο που εργάζεστε όλοι είναι εκπληκτικά άτομα και η συνεργασία σας είναι άψογή και ας μην είναι  , τότε θα στείλετε και σε αυτούς αλλά και  γενικά μία ισχυρή θετική ενέργεια και θα δείτε πως οι σχέσεις σας με  όσους εργάζονται μαζί σας θα αλλάξει .

Όταν οι λέξεις μας έχουν συναίσθημα γίνονται πράξεις .

Όταν δεν νιώθετε καλά αρχίστε να σκέφτεστε όλα όσα έχετε και είστε ευγνώμων μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε υπέροχα , μην αφήσετε το οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα για πολύ ώρα .  Όταν σκέφτεστε για λεφτά τα  συναισθήματα σας εκείνη την ώρα δημιουργούν την ενέργεια ( θετική ή αρνητική ) η οποία θα ελκύσει παρόμοια συναισθήματα να σας έρθουν μέσω διάφορων καταστάσεων.  Εάν λοιπόν αναφέρεστε στο πόσο λίγα λεφτά έχετε ή πως δεν σας φτάνουν  ή νιώθετε το οποιοδήποτε άσχημο συναίσθημα για αυτά , ελκύετε καταστάσεις και εμπειρίες στις οποίες θα μεγεθύνετε το συναίσθημα που στείλατε εκεί έξω .  Μπορεί να αρχίσουν να σας χαλάνε πράγματα για να ξοδέψετε ή να χρωστάτε λεφτά έτσι θα συνεχίσετε να νιώθετε πως δεν σας φτάνουν τα λεφτά . 

Ένας ακόμη λάθος τρόπος σκέψης είναι και ο εξής : θα είμαι ευτυχισμένος όταν θα έχω ένα μεγαλύτερο σπίτι ,  θα νιώσω ευτυχία όταν βρω δουλειά , όταν πάρω προαγωγή,  όταν τα παιδία μεγαλώσουν και τελειώσουν τα έξοδα με τα σχολεία ,  όταν θα έχω πολλά λεφτά ,  όταν θα έχω λεφτά να ταξιδεύω …… ποτέ δεν θα τα έχετε όλα αυτά επειδή  ο τρόπος που εκφράζεστε είναι αρνητικός και περιμένετε πρώτα να τα έχετε και μετά να νιώσετε χαρούμενος .   Πρέπει πρώτα να στείλετε εκεί έξω  θετική ενέργεια με τις θετικές σας σκέψεις και μετά θα σας έρθουν όσα θέλετε.  Όσο νιώθετε δυστυχία, απογοήτευση  και χίλια δύο άλλα τέτοια συναισθήματα επειδή παράδειγμα δεν μπορείτε να κάνετε ταξίδια πως περιμένετε να  κάνετε ταξίδια?  Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε το πώς σκέπτεστε  ,  αλλάξτε το τώρα , αρχίστε να σκέφτεστε που θα πάτε ταξίδι και να κοιτάτε με ανυπομονησία και χαρά ξενοδοχεία και τις τιμές και τους προορισμούς και ονειρευτείτε πως βρίσκεστε εκεί !!! Αυτή είναι η διαφορά !!!  Σταματήστε να σκέφτεστε πως δεν σας φτάνουν τα λεφτά ώστε να σταματήσουν να σας έρχονται ξαφνικοί μεγάλοι λογαριασμοί και μηδέν έσοδα .  Κοιτάτε τους λογαριασμούς σαν επιταγές είσπραξης και χαρείτε , παίξετε με την φαντασία σας , πληρώστε τους λογαριασμούς με χαρά για τις υπηρεσίας που σας προσφέρουν οι εταιρίες και πως σας φτάνουν και σας περισσεύουν τα λεφτά . Μόνο έτσι θα αλλάξει η ζωή σας .  Σκαρφιστείτε  διάφορα παιχνίδια τέτοια για να ξεγελάσετε την μιζέρια σας , μαζέψτε αποκόμματα από όσα θέλετε να αποκτήσετε και καθώς θα τα κοιτάτε οραματιστείτε πως τα κατέχετε και αφήστε την χαρά να σας πλημμυρίσει .  Μην κοιτάτε τα μαγαζιά και λέτε γαμότο τι ωραίο παπούτσι αλλά που λεφτά , αλλά πείτε τι υπέροχα παπούτσια τα θέλω και θα τα έχω και αφήστε το έτσι και συνεχίστε να τα σκέφτεστε σαν να τα έχετε , η ζωή θα σας τα φέρει  , μπορεί να σας τα κάνουν δώρο ή να βρείτε λεφτά στο δρόμο ή ποιος ξέρει με πιο υπέροχο τρόπο θα σας έρθει .

Κάθε λεπτό που περνά είναι και μία ευκαιρία να αλλάξουμε την ζωή μας και το πώς σκεφτόμαστε !!!!

Όταν στην ζωή μας δεν έχουμε όλα όσα θέλουμε φταίμε και εμείς για αυτό διότι σε όλη την διάρκεια την ημέρας  έχουμε δώσει περισσότερα αρνητικά συναισθήματα από θετικά.  Ξεκινάτε χαρούμενοι την μέρα σας , δίνετε ζεστές αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάτε  αλλά μόλις κάτι σας ενόχληση το αφήνετε να σας συνεπάρει , ενώ αν σας συμβεί κάτι καλό αντί να αφήσατε  αυτό το συναίσθημα να σας συνεπάρει όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι εσείς συνεχίζετε να σκέφτεστε το ένα και αρνητικό γεγονός και το συζητάτε παντού.  Κάντε το αντίθετο συζητήστε μόνο το όποιο θετικό γεγονός σας έχει συμβεί  και αγνοήστε το αρνητικό !!! Παράδειγμα : αργήσατε σε ένα ραντεβού σας? Κάνατε ώρες να βρείτε παρκιν? Πέσατε σε κίνηση? Για σκεφτείτε τι το προκάλεσε αυτό? Από πού ξεκίνησε? Αν αφήσατε ένα γεγονός να σας γέμισε αρνητικότατα και το μεγαλώσατε όλη η μέρα σας θα πάει στράφι , αν όμως σκεφτόσασταν : κάτι θέλει να αργήσω στο ραντεβού μου που σημαίνει πως ή δεν τελείωσε το προηγούμενο στην ώρα του ή ….. σίγουρα είναι για καλό μου θα δούμε τη ευχάριστη έκπληξη  θα μου συμβεί  ….. πέσατε σε κίνηση ωραία ακούστε μουσική και χαλαρώστε , σκεφτείτε τα όσα θέλετε να σας συμβούν ή τα όσα όμορφα σας έγιναν όλη την ημέρα και θα δείτε το γιατί πέσατε στην κίνηση .  Μην αφήνετε ένα γεγονός να σας βγει αρνητικό είναι στο χέρι σας !!! Το ίδιο είναι και οι δικαιολογίες ,  α δεν το σκέφτηκα θετικά επειδή……. Είναι αρνητικός τρόπος  και αυτός …….

 

Είχα υπογραμμίσει πολλά από αυτό το βιβλίο για να σας πω αλλά θα ήταν κουραστικό να τα διαβάσετε όλα αυτά και έτσι σταματάω εδώ , πραγματικά το βιβλίο αυτό είναι θησαυρός  για το να δείτε τι κάνετε λάθος και δεν έχετε όσα θέλετε !!!!!! ξανά διαβάστε το όσες φορές χρειαστεί ώστε να μάθετε να παρατηρείτε γύρω σας τα γιατί !!!!!