Eθισμένος σε οτιδήποτε , κιλά ........

2012-08-28 00:38

 

                                                           Εξαφάνιση των περιττών κιλών

Δεν σας εξηγώ το πώς και γιατί επιστημονικά αλλά υπάρχει εξήγηση σε όσα γράψω παρακάτω  είναι από  του  paul.mckenna.will.make.you.thin. πρόγραμμα

 

·         Όταν μας πιάνει πείνα  πίνουμε ένα ποτήρι νερό  αν η πείνα επιμένει  μετά από δέκα λεπτά τότε τρώμε

·         Τρώμε όταν πεινάμε και αυτό που θέλουμε , δεν στερούμαστε τίποτα για να μην το κάνουμε εμμονή .  

·         Η κανονική πείνα ξεκινά σιγά- σιγά και αυξάνετε , η  συναισθηματική πεινά  μας έρχεται ξαφνικά ένα δυνατό κύμα  πείνας

·         Πάντα αφήνουμε φαγητό στο πιάτο  έστω και ελάχιστο

·         Όταν τρώμε  μασάμε την τροφή αργά , μετρά 20 μασήματα  και μετά καταπίνεις , επίσης κάθε φορά που βάζεις μπουκιά αφήνεις το πιρούνι ή το κουτάλι , τα χέρια μένουν άδεια .  Τα ξανά πιάνεις μόνο όταν πας να βάλεις τροφή στο στόμα .

·         Δεν ζυγιζόμαστε , τέλος το ζύγισμα κάθε μέρα ή πολλές φορές στην ημέρα , μόνο μία φορά το μήνα

·         Όταν τρώμε δεν βλέπουμε τηλεόραση ούτε διαβάζουμε κάτι , απολαμβάνουμε το φαγητό μας μπουκιά – μπουκιά , αν δυσκολευόμαστε να το κάνουμε δοκιμάστε να φάτε με τα μάτια δεμένα να μην βλέπετε το πιάτο τι έχει και πόσο έμεινε να δείτε την διαφορά

·         Τρώμε πριν ξελιγωθούμε και σταματάμε πριν φουσκώσουμε

·         Καθημερινά κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε πως θα ήταν μία ολόκληρη μέρα αν είμαστε αδύνατοι, πως θα ξυπνούσαμε, πως θα νιώθαμε και όλες τις κινήσεις που θα κάναμε ξέροντας πως είμαστε αδύνατοι  παρόλο τον φόρτο εργασίας της ημέρας .  

·         Μια τεχνική να σταματάμε την τρελή μας πορεία στο να τρέξουμε να φάμε τα φαγητά που έχουμε εθιστεί  τρελά είναι η εξής : μας πιάνει η τρέλα να φάμε επειδή βαριόμαστε ή  ένας θεός ξέρει  από τι ( βασικά εσείς ξέρετε χιχιχι ) κάνετε το εξής για να την διαγράψετε : χτυπάτε με τα δάχτυλα του ενός χεριού τα εξής σημεία δίχως να σκάτε αν το κάνετε σωστά  =  10 χτυπήματα σε κάθε σημείο = πάνω από το μάτι σας , όπιο σας βολεύει , τώρα κάτω από το μάτι  πάλι όπιο σας βολεύει , μπροστά στο κόκαλο που έχουμε ανάμεσα λαιμό και ώμο πιο πάνω από το στήθος μας , κάτω από το χέρι μας όχι στην αμασχάλη λίγο πιο κάτω , στην παλάμη μας από έξω στο πλάι δηλαδή το μικρό σας δαχτυλάκι έως τον καρπό εκεί στο πλάι στην μέση περίπου,  στην παλάμη μας από πάνω στο κέντρο της ,  καθώς χτυπάμε εκεί  ανοίγουμε και κλείνουμε τα μάτια μας – κοιτάμε κάτω δεξιά και κάτω αριστερά –περιστρέφουμε τα μάτια μας κάνοντας έναν κύκλο και μετά το ίδιο από την αντίθετη μεριά – μετράμε δυνατά από το ένα έως  το 5 , χτυπάμε πάλι πάνω από το μάτι μας , κάτω από το μάτι μας, κόκαλο  εμπρός μας που είναι ανάμεσα λαιμό και ώμο .  Όσο κουτό και αν σας  φαίνετε  και όμως εξαφανίζει την τρελή επιθυμία και  ίσως να μην χρειαστεί να κάνετε μέχρι τέλους όλο αυτό ή να το κάνετε και 2 φορές , υπάρχει επιστημονική εξήγηση .

·         Τώρα  για να διαγράψετε την συναισθηματική ανάγκη που σας κάνει να τρώτε  κάνουμε το εξής : ενώστε το μεγάλο δάχτυλο με το 2 δάχτυλο   στο δεξί χέρι  και με τα μάτια ανοιχτά ή κλειστά όπως σας βολεύει δείτε πως τρώτε κάτι που σιχαίνεστε και προσθέστε μαμούνια και τρίχες και ότι αηδιαστικό σας έρχεται στο μυαλό ,  τώρα δείτε πως σε αυτό που τρώτε  έχει αναμιχτεί με αυτό που  έχετε εθισμό και τρώτε σε τρελές ποσότητες  και βάλατε ότι αηδιαστικό υπάρχει , κατσαρίδες, σκουλήκια …..   τώρα  σκεφτείτε κάποια στιγμή που ήσασταν ευτυχισμένοι ή τι θα σας έκανε ευτυχισμένους , μείνετε σε αυτό και ενώστε το άλλο χέρι τα ίδια δάχτυλα αφήνοντας το δεξί ελεύθερο , (πάρτε όσο χρόνο χρειάζεται για να νιώσετε και την αηδία και την χαρά) , ζουλίξτε τα δάχτυλα στο αριστερό και σκεφτείτε πολλές στιγμές ευτυχίας,  τώρα σκέψου πως κάθε φόρα που νιώθεις το συναίσθημα που σε κάνει να χρησιμοποιείς το φαγητό ή όποιον εθισμό έχεις  δεν σου χρειάζεται επειδή είσαι τόσο ευτυχισμένος που  δεν χρειάζεστε εθισμούς γιατί απλά είσαι  τόσο ευτυχισμένος !!!      

·         Σε περίπτωση που βρεθείτε σε απόγνωση και δείτε πως έχετε ορμήσει  στο ψυγείο και τρώτε  κάτι λαίμαργα δίχως να μπορείτε να το ελέγξετε ( αυτή η τεχνική βοηθά για να σταματήσει το οποιοδήποτε συναίσθημα –φόβος-άγχος-…που μας κάνουν να καταλήξουμε να φάμε ενώ πηγαίναμε τόσο καλά κάνοντας  όλα τα παραπάνω .)  βλέπετε πως  αμέσως το στομάχι σας αντιδρά ή σαν λιγούρα ή σαν ενόχληση και ανεβαίνει  προς τα πάνω το συναίσθημα αυτό  . Αυτό φανταστείτε το σαν έναν τροχό κόκκινο που περιστρέφεται  , φανταστείτε πως τον τροχό αυτό που στην ουσία είναι το συναίσθημα που σας ώθησε στο να κάνετε παρασπονδία ( ακόμη και αν είναι ένα είδος κρίσης πανικού )   να το βγάζεται έξω από το σώμα σας να το έχετε μπροστά σας και να γυρνά γρήγορα , μετά δείτε το να αλλάζει χρώμα να γίνετε μπλε και να γυρνά γρήγορα και να αλλάζει κατεύθυνση τώρα γυρνά αντίθετα από το κόκκινο .  εφόσον είναι μπλε και γυρνά αντίθετη φορά από ότι το κόκκινο βάλτε το μέσα σας και νιώστε το να γυρνά από το στήθος έως την κοιλιά σας, γυρνά γρήγορα ,  πολύ γρήγορα και μετά σκέψου πολλές καταστάσεις  στις οποίες ένιωσες άσχημα και το μπλε να γυρνά πολύ γρήγορα . μετά δες όλα τα γεύματα σου  στα οποία έχεις φάει σαν τέρας και το μπλε ακόμη γυρνά σαν μανιακό.  Τώρα δες να τρως , όλα τα γεύματα  7 ημερών και το μπλε μέσα σου να γυρνά σαν μανιακό .  καλό θα είναι να κάνετε την κίνηση του τροχού με το ένα σας χέρι καθώς έχετε τα μάτια κλειστά , ξεκινώντας από το σημείο που τα ο νιώθετε και συνήθως ξεκινά στην κοιλιά και ανεβαίνει. ( όταν φοβάστε ή όταν έχετε στρες  από πού ξεκινά να νιώθετε την ένταση στο σώμα σας?  Συνήθως στο στομάχι ) οπότε αφού επικεντρωθείτε σε τι είδους φάει τρέχετε  να φάτε  όταν νιώσετε το συναίσθημα αυτό – το πιο κοινό συναίσθημα που σας οδηγεί στην υπερφαγία – σκεφτείτε την κοιλία σας και δείτε έναν κόκκινο τροχό να γυρνά και κάντε με τα χέρια σας την φορά που γυρνά και το πόσο γρήγορα γυρνά , κάθε φορά και πιο γρήγορα.  Δείτε είπαμε πως το βγάζετε από το σώμα σας , γίνετε μπλε και γυρνά ανάποδα , κάντε με τα χέρια σας τον τροχό που γυρνά ανάποδα και όλο πάει πιο γρήγορα.  Κάνοντας το σκεφτείτε καταστάσεις όπου σας έκαναν να φάτε πολύ ή και που σας  φόβισαν ή σας άγχωσαν πολύ , αλλά τώρα εσείς αντιστρέφετε το συναίσθημα αυτό είναι μπλε και γυρνά ανάποδα  δεν είναι ποια φόβος ή ότι άλλο ήταν .  Αντιστρέφετε την συνήθεια να τρέξετε να φάτε τον αγλέορα  αφού την επιθυμία την κάνετε μπλε και ανάποδη . Οπότε βλέπετε πως αντιστρέφετε την συνήθεια και το συναίσθημα !!! αποτέλεσμα δεν θα ξανά χάσετε τον έλεγχο συναισθηματικά και να τρέχετε να τρώτε !! Χρησιμοποιήστε ή το ένα χέρι ή και τα δυο όπως σας αρέσει.  Μην ενδώσετε  κάνετε την τεχνική αυτή αντί να ενδώσετε !!! Τέρμα οι ενοχές !!!

·         Μια πολύ μα πολύ σημαντική άσκηση που πρέπει να κάνουμε είναι η εξής : δεν θα ξεκινάμε την μέρα μας με το να δούμε τον εαυτό μας σε καθρέφτη και να κατακρίνουμε το πώς είμαστε .  Οπότε τι κάνουμε : κοιταχτείτε και σημειώστε  αυτά που λέτε στον εαυτό σας πχ : τη χοντρός κ…, τι χοντρά πόδια … αυτή η κοιλιά να μην υπήρχε ….  . Τώρα σε οποιαδήποτε περίπτωση σας ξεφύγει να μιλήσετε άσχημα στον εαυτό σας όταν τον δείτε σε έναν καθρέφτη , ότι πείτε -πείτε το με όσο πιο αστεία και βλακώδες φωνή μπορείτε . ώστε αντί να σας κάνει να νιώσετε ως τιμωρία να σας κάνει να γελάσετε επειδή σας φαίνετε τόσο αστείο .   Θα γράψετε  τώρα όσα γράψατε με αρνητικό τρόπο σε θετικό πχ: αποδέχομαι τον κ…., αποδέχομαι τα μπράτσα μου , αποδέχομαι τον εαυτό μου, αποδέχομαι την κοιλιά μου …….. Τώρα σκεφτείτε ποιανής ηθοποιού ή τραγουδίστριας  ή κάποιου διάσημου το σώμα θέλατε να είχατε, πως νομίζετε πως το άτομο αυτό νιώθει που έχει ένα τόσο τέλειο σώμα; Πως κοιτά το σώμα του στον καθρέφτη; Τι λέει στον εαυτό της σαν κοιτά το σώμα ; ποιο σημείο λατρεύει; Πως στέκετε ; (σίγουρα δεν βρίζει το σώμα το θαυμάζει και νιώθει απίστευτη αυτοπεποίθηση ) . Νιώστε  τα υπέροχα συναισθήματα που νομίζετε πως νιώθει και την αυτοπεποίθηση και μεγαλοποιείστε τα  και μετά κοιτάξτε το σώμα σας στον καθρέφτη . Τώρα κλείσε τα μάτια και σκέψου ένα κομπλιμέντο που κάποτε σας έκαναν και βιώστε το , τώρα ξανά δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.  Ξανά κλείστε τα μάτια και δείτε κάποιον που σας αγαπά και σας θαυμάζει , φανταστείτε πως μπαίνετε στο σώμα του και κοιτάτε εσάς  όπως σας κοιτά αυτό το άτομο , με όλη την αγάπη που σας κοιτά , ξανά δες τον εαυτό σου στον καθρέφτη .   Κάθε πρωί  θα σκέφτεστε και θα νιώθετε το πώς νιώσατε τότε που σας είχαν κάνει κομπλιμέντο και θα κοιτάτε τον εαυτό σας στο καθρέφτη και μόνο τότε!!! ΟΧΙ όταν θα νιώθετε αηδία για εσάς , διώξτε την αηδία !!!αντιγράψτε το πώς στέκετε το άτομο που θέλετε το σώμα του αφού θαυμάζει το σώμα του και νιώθει αυτοπεποίθηση και όταν σκεφτείτε το κομπλιμέντο πάρτε την στάση αυτή και τότε δείτε το σώμα σας !!!! ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!  

·         ΌΣΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!!

·         Μεταβολισμός : καθίστε αντί να ξαπλώνετε, σταθείτε όρθια , γυμναστείτε, περπατήστε, σκάλες αντί για ασανσέρ  = να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας – (τρώγοντος όχι να πεινάτε- όχι δίαιτες ) !!! Μικρές αλλαγές είναι καλύτερο από το τίποτα !!! Πάρτε έναν βηματοδότη να μετράτε πόσα βήματα κάνετε κάθε μέρα !!!  σας βοηθά να μην ξεχνάτε να περπατάτε !!

·         Τεχνική για να αποκτήσετε  το κίνητρο για να κάνετε ή γυμναστική ή  να κάνετε επιτέλους  κάτι για το οποίο φοβάστε \ διστάζετε .  Ξεκινήστε με το να ξανά βιώσετε κάποια στιγμή που νιώσατε την τρελή επιθυμία και χαρά και ξεκινήσατε να κάνετε κάτι , το χόμπι σας ή την χαρά που ετοιμάζεστε για να φύγετε διακοπές,  ή  το να τρέξετε να πάτε να κλείσετε εισιτήρια για την αγαπημένη σας ταινία ή συναυλία, βρείτε την δική σας στιγμή όπου τίποτα δεν σας κρατούσε από το να μην το κάνετε και  να πείτε «βαριέμαι δεν το κάνω».  Ενώστε όσο το ξανά βιώνετε το μεγάλο σας δάχτυλο με το αμέσως επόμενο .  Νιώστε την χαρά και τον ενθουσιασμό! Τώρα σκεφτείτε μια στιγμή που νιώσατε απίστευτη απόλαυση για κάτι και πιέστε τα δυο σας δάχτυλα  .  Τώρα ξανά βιώστε μια στιγμή που ξαφνικά νιώσατε πως τέλος εγώ θα το κάνω και τίποτα δεν με σταματά ( άσχετα αν αλλάξατε γνώμη την επόμενη μέρα χιχιχι ). Τώρα σκεφτείτε αυτό για το οποίο θέλετε να βρείτε το κουράγιο να το κάνετε αλλά ή βαριέστε ή φοβάστε , γυμναστική ή ότι άλλο είναι . Συνδέστε τα υπέροχα συναισθήματα από τις προηγούμενες στιγμές με αυτό που θέλετε να κάνετε, δεν βαριέστε ποια , δεν φοβάστε πετάτε από χαρά για να το κάνετε . Μετά δείτε να ξυπνάτε το πρωί νιώθοντας τα συναισθήματα αυτά και να έχετε τόσο όρεξη , απλώς επειδή ενώσατε τα δυο αυτά δάχτυλα και αμέσως πλημυρίσατε από κίνητρο, απεριόριστη χαρά και ενθουσιασμό .

·         Κλείστε τα μάτια σας και  σκεφτείτε τον εαυτό σας σε ένα μήνα , πόσα κιλά πιο αδύνατο μπορείτε να τον δείτε? ( ο σκοπός μας είναι να κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια το τελικό αποτέλεσμα  , να τα φανταστείτε τα κιλά να φεύγουν λίγα- λίγα  και όχι  μια και καλή το τελικό αποτέλεσμα ) Τώρα δείτε τον εαυτό σας ακόμη πιο αδύνατο , έχουν περάσει 3 μήνες . Τώρα είστε ακόμη πιο αδύνατη έχουν περάσει 6 μήνες .  Ξανά γύρνα στην πρώτη εικόνα του πρώτου μήνα και νιώσε τι όμορφα είναι να είσαι πιο ανάλαφρη .  Τώρα την δεύτερη εικόνα , νιώστε πόση αυτοπεποίθηση νιώθετε, πόση ενέργεια έχετε.  Είστε 6 μήνες στο μέλλον , νιώστε πόσο τέλεια είναι που τα ρούχα σας  κολυμπάνε, που φοράτε πιο μικρά νούμερα στα ρούχα, πόσο άνετα περπατάτε,  πόση ενέργεια και ζωντάνια έχετε σε σχέση με πριν .  Πως  έχετε το σώμα σας όταν περπατάτε? Πόσο πιο περισσότερη αυτοπεποίθηση νιώθετε? Νιώστε το !! Ανοίξτε τα μάτια σας και κρατήστε το υπέροχο συναίσθημα που νιώθετε ,  αυτό πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα , εξασκηθείτε !!!

 

 

 

Τις τεχνικές αυτές  τις χρησιμοποιείται για να σταματήσετε εθισμούς όλων των ειδών όχι μόνο  κιλά . Επιλέξτε ποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα και να την κάνετε !!

 

www.mckenna.com

Θέμα: Eθισμένος σε οτιδήποτε , κιλά ........

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο