Για μια καλύτερη ζωή – ΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

2012-07-21 19:43

 

 Αυτό το βιβλίο το ξανά διάβασα φέτος  και ομολογώ πως έχω την ίδια εντύπωση που είχα όταν το είχα πρωτοδιαβάσει,  όταν το ξανά διάβασα  το πρώτο που είδα ήταν ο σχολιασμός στην πρώτη σελίδα του βιβλίου όπου είχα γράψει – αυτό το βιβλίο είναι πολύ εξαιρετικά υπέροχο -   τώρα που το ξανά διάβασα μπορώ να αντιληφτώ πολύ περισσότερο τα όσα λέει . 

Θα σας μεταφέρω μερικά από όσα λέει με το ίδιο σκεπτικό όπως και στα άλλα βιβλία , για να καταλάβετε το πόσο αξιόλογο είναι .  έχει πολλά ανένδοτα  και παροιμίες ως παραδείγματα . 

Στις πρώτες του σελίδες έχει αυτό το υπέροχο κείμενο, το οποίο λάτρεψα  :

Περπάτησε μαζί μου………..

Δεν με νοιάζει τι δουλειά κάνεις .  θέλω να ξέρω τι είναι αυτό  που σε κάνει να πονάς , κι αν τολμάς να ονειρευτείς  αυτά που η καρδία σου αναζητά.  Δεν με νοιάζει  πόσων  χρονών είσαι .  θέλω να ξέρω αν ρισκάρεις να γελοιοποιηθείς για την αγάπη, για τα όνειρα σου και για την περιπέτεια του να είσαι ζωντανός.  Δεν με νοιάζει αν οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται με την σελήνη σου.  Θέλω να ξέρω αν έχεις αγγίξει  τον πυρήνα της θλίψης σου, αν έχεις ανοιχτεί από τις προδοσίες της ζωής κι αν έχεις συρρικνωθεί από το φόβο μήπως και πονέσεις περισσότερο .  δεν με νοιάζει αν η ιστορία που μου λες είναι αληθινή.  Θέλω να ξέρω αν θα πληγώσεις κάποιον άλλο προκειμένου να νικήσεις , αν θα δεχτείς την κατηγορία της προδοσίας χωρίς να προδώσεις την ψυχή σου.  Δεν με νοιάζει τι , πότε και με ποιον σπούδασες αυτά  που έχεις σπουδάσει. Θέλω να ξέρω  τι σε κάνει να στέκεσαι στα πόδια σου , όταν όλα γκρεμίζονται γύρω σου .  θέλω να ξέρω αν μπορείς να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου κι αν σου αρέσει η συντροφιά αυτή  στις άδειες σου στιγμές.  Δεν με νοιάζει ποιος είσαι και πως έφτασες  μέχρι εδώ . θέλω να ξέρω αν θα σταθείς  στη μέση της φωτιάς , μαζί μου, χωρίς να καείς  .  

 

Όλοι μας έχουμε τον μηχανισμό της επιτυχίας μέσα μας όμως τον ξεχνάμε και σκουριάζει.  Έχουμε την ελεύθερη βούληση  να κάνουμε θετικές σκέψεις , να κάνουμε μεγαλεπήβολα όνειρα.   Καμιά θετική σκέψη δεν θα λειτουργήσει αν πρώτα  δεν έχουμε θετική εικόνα για τον εαυτό μας και τις ικανότητες μας .  

Τι πρέπει να κάνουμε για να την ξανά ξυπνήσουμε? Πολύ απλό : να παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι , να μιλάμε για υγεία , ευημερία και ευτυχία και όχι για άσχημα νέα . Να παρακινούμε και να εμψυχώνουμε τους ανθρώπους δίπλα μας  ώστε να τους βοηθάμε να πιστέψουν στις ικανότητες τους και στον εαυτό τους .  Να κοιτάμε πάντα την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και πιστέψτε με πάντα υπάρχει. Να σκεφτόμαστε μόνο το καλύτερο , να προσδοκάμε για το καλύτερο.  Να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των άλλων , να μην ζηλεύουμε , να μην μνησικακούμε . Να ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος και να μαθαίνουμε από αυτά . Να μην ξοδεύουμε τις ημέρες μας με το σκεφτόμαστε πώς να επιβιώσουμε από την μιζέρια μας αλλά πώς να βγούμε από αυτήν .

Μας δίνει και μια λίστα με τα συμπτώματα του άγχος και πώς να το ξεπεράσουμε .

Μερικά από αυτά είναι :

Πονοκέφαλοι, συχνά κρυολογήματα , μυϊκοί πόνοι , αυτολύπηση…….

Γιατί μας συμβαίνει αυτό που φοβόμαστε και όχι αυτό που επιθυμούμαι?  Επειδή μπορεί να εύχεσαι να γίνεις πλούσιος αλλά αν φοβάσαι την φτώχεια  , φτωχός θα καταλήξεις .  Μπορεί να θες έναν αρμονικό γάμο  αλλά φοβάσαι την δέσμευση θα μείνεις μόνος . το καλύτερο σε περιμένει αρκεί να το περιμένεις και εσύ ( μαρεσε πολύ η ατάκα του αυτή ). Η ποιότητα των σκέψεων μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας .  Δεν είναι δυνατόν να λες ότι θα κάνεις αυτό και να πράττεις το αντίθετο και να κατηγορείς την τύχη σου που δεν έχεις όσα θες.  Κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την πραγματικότητα του  με τις σκέψεις που κάνει.

Έχει ένα υπέροχο κεφάλαιο για τις διαφορές αναμεταξύ των  αισιόδοξων και απαισιόδοξων ανθρώπων .

Μας λέει επίσης να βάζουμε στόχους  , να μην αφήνουμε χώρο για αρνητική ενέργεια στην ζωή μας  , να απομακρυνθούμε από τους αρνητικούς ανθρώπους .  Να μάθουμε τα δυνατά μας σημεία και να μένουμε σε αυτά και όχι στις αποτυχίες και σε όσα δεν καταφέρνουμε .  Βγάλε την φράση τίποτα δεν πάει καλά από το μυαλό σου .

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν  πάντα ρωτούν  « τι κάνουμε τώρα»  από το να χάνουν χρόνο ψάχνοντας να βρούνε που να ρίξουν τις ευθύνες .  Σημασία έχει το πώς αντιδράς σε όσα σου συμβαίνουν .  Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μετατρέπονται  σε πιστεύω ,  τα πιστεύω  αυτά  είναι οι πεποιθήσεις μας.  Και οι πεποιθήσεις καθορίζουν  την πραγματικότητα μας και τον τρόπο  με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε  τον κόσμο και όσα μας συμβαίνουν .

Ένα ακόμη υπέροχο κείμενο του βιβλίου :

Μη στέκεσαι εμπόδιο στον δρόμο σου

Πρόσεχε τι ζητάς , γιατί μπορεί να πραγματοποιηθεί :

Τα λόγια σου, τα όνειρα σου οι σκέψεις σου έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν  καινούργιες συνθήκες στη ζωή σου.  Αυτά που λες μπορείς και να τα προκαλέσεις . αν λες διαρκώς ότι δεν αντέχεις τη δουλειά σου , μπορείς να την χάσεις . Αν λες διαρκώς ότι δεν αντέχεις το σώμα σου , το σώμα σου θα αρρωστήσει .

Αν  λες διαρκώς ότι δεν αντέχεις το αυτοκίνητο σου , θα  στο κλέψουν ή θα χαλάσει .  Αν λες διαρκώς ότι είσαι ταπί ,  θα είσαι πάντα ταπί .  Αν λες διαρκώς ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς έναν άντρα ή γυναίκα , πάντα θα βρίσκεις κάποιον στη ζωή σου να σε πληγώνει  και να σε προδίδει.  Αν λες διαρκώς ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά , θα παραμένεις άνεργος.  Αν λες διαρκώς ότι δεν μπορείς να βρεις κάποιον να σε αγαπά ή να πιστέψει σε σένα , οι ίδιες σου σκέψεις θα προσελκύσουν περισσότερες εμπειρίες για να επιβεβαιώσουν τις πεποιθήσεις σου .

Κάνε στροφή στις σκέψεις και στις κουβέντες σου ώστε να είναι θετικότερες , φορτισμένες με πίστη , ελπίδα , αγάπη και δράση. Μη φοβάσαι να πιστέψεις ότι μπορείς να έχεις ό,τι θες και αξίζεις .

Πρόσεχε τις σκέψεις σου , γίνονται λόγια

Πρόσεχε τα λόγια σου , γίνονται έργα .

Πρόσεχε τα έργα σου , γίνονται συνήθειες .

Πρόσεχε τις  συνήθειες σου , γίνονται  ο χαρακτήρας σου .

Πρόσεχε το χαρακτήρα σου , γιατί γίνεται η Μοίρα σου.

 Μη στέκεσαι εμπόδιο στον δρόμο σου !!

Κάθε φορά που εστιάζεις  στην λύση του προβλήματος , το μυαλό σου αρχίζει να λειτουργεί δημιουργικά . Μπαίνει  σε διαδικασία δράσης , μάχης .

Κάθε φορά που συγκρίνουμε τον εαυτό μας  με κάποιον άλλον  μας αδικούμε, επειδή συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα . Το λάθος είναι ότι συγκρίνεις τις αδυναμίες σου με τα δυνατά σημεία του άλλου .

Ο επιτυχημένος γνωρίζει ότι το αντικλείδι της επιτυχίας  είναι η πειθαρχία στις καλές συνήθειες – πειθαρχία να κάνουν όσα θα τους φέρουν τις καλές συνήθειες .  Τα υπόλοιπα , θεωρίες, κακοδαιμονίες ,  αναθεματισμούς … τα αφήνει στους ξερόλες ώστε να έχουν κάτι να κάνουν και αυτοί όσο καιρό ψάχνουν να ανακαλύψουν το επτασφράγιστο μυστικό  της επιτυχίας .

Έχουμε μάθει  πώς να τα φέρνουμε βόλτα και όχι πώς να ζούμε.

Όσο υψηλότερα βρίσκεται ο πήχης της προσωπικής αυτό- εκτίμησης , τόσο πιο αποτελεσματικά , γενναιότερα, εξυπνότερα και με μεγαλύτερη εφευρετικότητα αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις. Όσο χαμηλότερα βρίσκεται , τόσο πιο σπασμωδικά , φοβισμένα, αναποφάσιστα αντιδρούμε . Με έντονες τάσεις αυτολύπησης , υποχώρησης και αναβλητικότητας. 

Φρόντισε να περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που σε εκτιμάνε , που σε θαυμάζουν  και όχι από άτομα που σε μειώνουν  και σε απαξιώνουν .  Βγάλε τους ανθρώπους αυτούς  από τη ζωή σου  με την ίδια επιμονή που θα έβγαζες έναν δύσκολο λεκέ από ένα σου αγαπημένο ρούχο.

Και κάτι τελευταίο από το βιβλίο αυτό

Ο νικητής είναι πάντα μέρος της λύσης , ο χαμένος είναι πάντα μέρος του προβλήματος . ο νικητής έχει πάντα ένα πρόγραμμα, ο χαμένος έχει δικαιολογίες. Ο νικητής λέει – θα σου κάνω αυτή την εξυπηρέτηση – ο χαμένος λέει – δεν είναι δική μου δουλειά - . ο νικητής βλέπει μια λύση σε κάθε πρόβλημα, ο χαμένος βλέπει ένα πρόβλημα  σε κάθε λύση . ο νικητής λέει – μπορεί να είναι δύσκολο , όμως γίνεται , ο χαμένος λέει μπορεί να γίνει αλλά είναι πολύ δύσκολο . 

Θέμα: Για μια καλύτερη ζωή – ΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Μια από τις καλύτερες φράσεις του κειμένου

Ημερομηνία: 2014-08-25 | Από: Γιωτα

Πειθαρχία στις καλές συνήθειες!

Νέο σχόλιο