Τα παρακάτω αναφέρονται ι στο πώς να θεραπεύεστε εσάς και τους άλλους .

2012-07-21 20:24

 

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας έχει ως ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα του να θεραπεύει άλλους . Μας λέει λοιπόν πως μπορούμε ν α θεραπέυσουμε κάποιον  από κοντά αλλά και από μακριά. Όταν το προσπαθήσουμε από κοντά καλό είναι να μην μας κοιτά ο ενδιαφερόμενος ώστε ούτε αυτός αλλά ούτε και εμείς θα νιώθουμε άβολα .  Κακό δεν μπορείτε να κάνετε , όσο θεραπεύετε τον άλλον θεραπεύετε και εσάς . θα πρέπει να είστε όρθιο και οι δυο  αν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Το πώς θα βιώσει  ο άλλος την θεραπεία ποικίλει. Δεν σας νοιάζει ι να ξέρετε ακριβώς τι έχει , δεν θα ζορίσετε το μυαλό σας με τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό που θα κάνετε είναι να αφυπνίστε  του αλουνου την αυτό-θεραπεία και θα την κάνει το σώμα του εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Εσείς απλά στέλνετε ενέργεια θετική στον άλλον στην ουσία του προβλήματος. Τα αποτελέσματα θα τα δει ή αμέσως ή την επόμενη μέρα και θα συνεχίζεται για μέρες όλο αυτό . Χρειάζεται εξάσκηση από μέρους σας . Το μισό βιβλίο αναφέρεται σε αυτό το θέμα .  

Τώρα πόση ώρα θα διαρκέσει όλο αυτό ? Αφορά εσάς και το πόση εξάσκηση έχετε κάνει . Πόσο εύκολα θα φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να μπορέσετε να δυναμώσετε την δική σας ενέργεια τόσο όσο χρειάζεται ώστε να την λάβει ο άλλος.

Αντιλαμβάνεστε πως εδώ σας αναφέρω περιληπτικά το τι λέει το βιβλίο , αλίμονο αν έγραφα όσα λέει ,θα βαριόσασταν να διαβάσετε όλο αυτό το κατεβατό από την σελίδα μας , όμως εννοείτε πως αξίζει να το διαβάσετε όλο για να καταλάβετε τι εννοεί. Για αυτό τον λόγο και δεν χρησιμοποιώ της ορολογίες που ο συγγραφέας έχει  , εφόσον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο για να τις κατανοήσετε και προσπαθώ με απλοϊκό τρόπο να σας δώσω τα βασικά .  

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να πάρει πολύ ώρα η όλη διαδικασία όσο πιο απλοϊκό και σύντομο είναι κάτι τόσο το καλύτερο .  Μας λέει να μην αγωνιούμε για το αποτέλεσμα αλλά να αφήσουμε την φύση να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα , έτσι και το σώμα ξέρει καλύτερα τη χρειάζεται και πως θα το πάρει . Μην αμφιβάλετε διαρκώς για τις ικανότητες σας με εξάσκηση όλα θα πάνε καλά .

Έτοιμοι?

Ξεκινάμε

Μία απλή περίπτωση : ένας δικός  σας άνθρωπος σας λέει πως του πονά ο ώμος ,  ο λαιμός και η ωμοπλάτη .  Όπως είπαμε και πριν δεν μας νοιάζει πως το έπαθε και πως ακριβώς πονά.  Ο σκοπός σας είναι να τον απελευθερώσετε από τον πόνο και να διώξετε από το σώμα την αιτία που προκαλεί τον πόνο .

Και όπως έχουμε ξανά πει : θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην θετική δήλωση που θα κάνουμε 3 στοιχεία ΠΑΡΟΝ  ( πως είναι είδη έτσι ) -  ΑΚΡΙΒΙΑ ( με ακρίβεια δηλώνεις τη θεραπεύεις )-  ΘΕΤΙΚΑ (πρέπει με θετικές λέξεις να ειπωθεί η δήλωση μας ).

Λοιπόν πρέπει να πείτε στον φίλο σας να κουνήσει το ώμο για να νιώσει τον πόνο  και να σας πει με βάση από 1-10 πόσο πονά .  Τώρα φτιάξε την θετική σας δήλωση, ο ώμος και όλη η περιοχή την ωμοπλάτης και ο λαιμός απελευθερώνονται από τον πόνο και την οποιαδήποτε  πιέσει και βλάβη που μπορεί να έχουν υποστεί.  Σκεφτείτε την δήλωση μία φορά και εφόσον ξέρετε τώρα τη θα ζητήσετε να συμβεί δεν χρειάζεται να την λέτε από μέσα σας διαρκώς . Έκτος και  αν νιώσετε πως ξεφύγατε από τον στόχο σας .

Μας λέει να τοποθετήσουμε τα δάχτυλα μας σαν τρίγωνο εκεί που πονά και να νιώσουμε τους σφιγμένους μυείς, αν και παρακάτω λέει πως είτε τον ακουμπήσετε εκεί που πονά , είτε κάπου αλλού , είτε και καθόλου είναι το ίδιο . Εξαρτάτε από εσάς και την εξάσκηση που έχετε κάνει , μπορείτε να φανταστείτε πως τον ακουμπάτε .  είναι ανάλογα εσείς με ποιο τρόπο νιώθετε βολικά και μπορείτε να κάνετε την  θεραπεία .  

Αν επιλέξετε να τον ακουμπήσετε αφού νιώσετε το μέρος που πονά χαλαρώστε το πώς τον αγγίζετε και βάλτε το άλλο χέρι με τον ίδιο τρόπο σε μέρος που δεν πονά και παρατηρήστε την διαφορά . έτσι θα έχετε μια πιο έντονη  εικόνα το πώς πρέπει να είναι το σημείο θεραπευμένο και θα μπορέσετε να το σκεφτείτε πιο έντονα , ιδίως στην αρχή μέχρι να μάθετε . 

Επικεντρωθείτε σε ένα , ένα τα δάχτυλα τα οποία ακουμπάνε εκεί που πονά , νιώστε το ύφασμα του ρούχου , το δέρμα , αν νιώθετε κάποια ζέστη σε εκείνο το σημείο  , πάρτε το χρόνο σας να παρατηρήσετε όσα πιο πολλά μπορείτε . Μετά πάτε στο δεύτερο δάχτυλο  και κάντε το ίδιο .  Μετά παρατηρήστε και τα 2 δάχτυλα σας μαζί  για μερικά δευτερόλεπτα και μετά δείτε τον εαυτό σας σαν να τον παρατηρείτε από απόσταση το τι κάνει ( παρατηρεί τα 2 του δάχτυλα ). Μη κάνετε τίποτα , μη σκέφτεστε τίποτα , μόνο τα 2 δάχτυλα, σιγά, σιγά θα νιώσετε μία παράξενη ηρεμία ή κάποιο συναίσθημα .  Αυτό είναι το συναίσθημα σας που σας οδηγεί σε βαθειά επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο και δύναμη.  Τώρα παρατηρήστε και το συναίσθημα αυτό αλλά και τα 2 δάχτυλα σας .  θα πρέπει να παρατηρείτε κάποια διαφορά στο σώμα του φίλου σας . Στην αρχή η διαφορά θ α φανεί μέσα σε μερικά λεπτά στα οποία εσείς θα κάνετε όσα πρέπει , αργότερα θα  έρχεται πιο γρήγορα.

Μπορεί ο φίλος σας να χαλάρωσε το σώμα του  ή να έχει πάρει μια πολύ βαθειά αναπνοή ,  μπορεί εκεί που είναι όρθιος να λυγίσει ελαφρά τα γόνατα του ………όλα αυτά δείχνουν πως το σώμα του ξεκινά να θεραπεύετε.  Διατήρησε όσα λέγαμε πιο πάνω για λίγο ακόμη και μετά τελείωσε , πάρε τα δάχτυλα σου .

Σαν τελειώσεις δώσε χρόνο στον άλλον να συνέρθει , δώστου ηρεμία και μη μιλάς για λίγο , άστον να καθίσει αν νιώσει  κάπως . Εξήγησε του πως όταν αφήσεις τα δάχτυλα σου σημαίνει πως τελείωσες και πως αυτός θα σου πει πότε να μιλήσεις .  Σαν επανέρθει τον βάζεις να κουνήσει τον ώμο και να βαθμολογήσει τον πόνο να δεις αν άλλαξε κάτι .

Αν ο πόνος του μεγάλωσε είναι φυσιολογικό μπορεί και να συμβεί , όμως δεν θα διαρκέσει πολύ .  Μπορείς να το ξανά κάνεις αν χρειαστεί για να ηρεμήσει ο πόνος του .  Το κάθε σώμα έχει τον τρόπο με τον οποίο  αντιλαμβάνεται την θεραπεία .

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να θεραπεύεις και ψυχολογικά θέματα .  Δεν ρωτάμε τη το προκάλεσε , δεν μας νοιάζει και δεν φέρνουμε τον άλλον σε δύσκολη θέση .  Του ζητάς να σκεφτεί το περιστατικό αν το γνωρίζει που το προκάλεσε το ψυχολογικό πρόβλημα ‘η να νιώσει το συναίσθημα αν δεν ξέρει από πού πηγάζει .  Κάνεις τα ίδια , βαθμολογεί , βάζεις 2 δάχτυλα σε μέρος του σώματος που είναι σε ένταση και ……………………………………….

Αν θέλετε να θεραπεύεστε κάποιον από απόσταση κάντε τα παραπάνω στο ζώο σας αν έχετε , στην γυναίκα σας ή και σε ένα άψυχο αρκουδάκι .  Αν δεν μπορείτε δίχως να νιώθετε πως ακουμπάτε τα δάχτυλα σας ,  φανταστείτε πως ακουμπάτε το ενδιαφερόμενο άτομο.  Μπορείτε ακόμη και σε ένα χαρτί να γράψετε το όνομα της –του  ή να σχεδιάζετε την όλη διαδικασία .   Φαντασία χρειάζεται χαχαχαχαχαχ  ακουμπήστε τον κοπανιστό αέρα και φανταστείτε πως ακουμπάτε το ίδιο το άτομο .

Με τον ίδιο τρόπο το εφαρμόζετε και σε εσάς ή στο ζώο σας ή και σε ένα άψυχο πράγμα αν σας χάλασε  κάτι .

 

Σε παθήσεις ανίατες χρειάζεται να το κάνετε πολλές μέρες στην σειρά αλλά και πάλι αν έχει έρθει η ώρα του άλλου  απλά θα του ηρεμήσει τα συμπτώματα .  Και το εφαρμόζετε για 60 λεπτά το λιγότερο .  Αν αφαιρεθείτε μην ανησυχήσετε ξανά επανέρθετε , αλλάξτε τα δάχτυλα το που ακουμπάνε , σκεφτείτε τη θετική σας δήλωση.

Βρείτε το δικό σας στίγμα σε όλα αυτά , εσάς με ποιο τρόπο σας βοηθά να πηγαίνετε στο επιθυμητό  επίπεδο γρήγορα και άμεσα .